A Fradi nem versenyezhetett a Toulouse ajánlatával

Somalia, FTC, foci
Budapest, 2015. július 26. A ferencvárosi Somalia (j) és a diósgyőri Bacsa Patrik az OTP Liga 2. fordulójában megrendezett Ferencváros - Diósgyőri VTK bajnoki labdarúgó mérkőzésen a Groupama Arénában 2015. július 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Távozik a Ferencváros labdarúgócsapatának brazil játékosa, Somália, aki a francia élvonalbeli Toulouse-ban folytatja pályafutását. A magyar klub rövid időn belül másodszor ad el játékos topligában szereplő klubhoz, tavaly Muhamed Besic igazolt az angol Evertonhoz.

Somalia szerződése az idei szezon végéig élt, ennek értelmében a brazil futballista a télen bármelyik egyesülettel szabadon tárgyalhatott volna, ezért az FTC hároméves szerződéshosszabbítást ajánlott a labdarúgónak. Ugyan az új szerződés értelmében mostani fizetésének a dupláját kaphatta volna, de a Ferencváros így sem tudott versenyezni a francia Toulouse ajánlatával.

Az FTC az elmúlt időszakban több mint egymilliárd forintért értékesített labdarúgókat az átigazolási piaco, ráadásul Muhamed Besic és Somalia eladásával a két topligába is adott játékost.

A ferencvárosi Somalia és a diósgyőri Bacsa Patrik Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Egy éven belül másodszor tud a Ferencvárosból topbajnokságba igazolni egy labdarúgó. Tavaly Muhamed Besic a Premier League-be szerződött, idén pedig Somalia a Ligue 1-ban szereplő Touluse-ban folytatja a pályafutását. Ez elég jó képet fest le a Ferencvárosról, már azok számára is, akik esetleg hozzánk akarnak igazolni, hiszen ők is láthatják, hogy innen van továbblépési lehetőség" - idézte a klub honlapja Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját.

"Somalia négy éve a Ferencváros játékosa, ez idő alatt óriási fejlődésen ment keresztül, ezt mindannyian láthattuk. Thomas Doll és az ő szakmai stábja az elmúlt időszakban egy olyan posztot talált neki, ahol kiteljesedett" - tette hozzá.