Kilencgólos thrillert nyert a Barca

Pedro Rodriguez, Barcelona, foci
SPAIN, Barcelona : Barcelona's forward Pedro Rodriguez celebrates his goal during the Spanish league football match FC Barcelona vs Cordoba CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 20, 2014. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Jó meccset ígértek a felek, és ehhez tartották is magukat a Barcelona és a Sevilla labdarúgói az európai Szuperkupa döntőjében. A katalánok hiába vezettek már 4-1-re, az Európa Liga-győztes Sevilla egyenlített 4-4-re. A meccset a hosszabbításban a távozás gondolatával foglalkozó Pedro döntöte el.

Eredmény, európai Szuperkupa, döntő:
FC Barcelona (spanyol) - Sevilla (spanyol) 5-4 (4-1, 4-4, 4-4, 5-4) - az élő közvetítés
Tbiliszi
v.: William Collum (skót)
Barcelona: Ter Stegen - Dani Alves, Piqué, Mascherano (Pedro 93.), Mathieu - Rakitic, Busquets, Iniesta (Sergi Roberto 63.), Rafinha (Bartra 78.) - Messi, Suárez
Sevilla: Beto - Tremoulinas, Rami, Coke, Krychowiak - Krohn-Dehli, Iborra (Mariano 80.), Reyes (Konopljanka 68.) - Banega, Vitolo, Gameiro (Immobile 79.)
gól: Messi (6., 16.), Rafinha (44.), Suárez (52.), Pedro (115.), illetve Banega (3.), Reyes (57.) Gameiro (72., büntetőből), Konopljanka (81.)
sárga lap: Pedro (94.) illetve Krychowiak (14.), Coke (86.) Banega (91.)

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona a rekordbeállítást jelentő ötödik alkalommal nyerte meg a tbiliszi európai Szuperkupa-döntőt, amely a sorozat történetének egyik legjobb mérkőzése volt

A Barcelona nem számíthatott a mumpszos brazil válogatott Neymar játékára, de a Manchester Uniteddel hírbe hozott Pedro sem kapott helyet a kezdőcsapatban. A másik oldalon szalmonellafertőzés miatt Timothée Kolodziejczak és a nyáron igazolt Steven Nzonzi maradt ki.

Messi két gólt szerzett Forrás: AFP/kirill Kudryavtsev

"Jó érzés, hogy úgy kezdhetjük a szezont, hogy mindjárt az első tétmérkőzésen trófeát nyerhetünk. A Barcelona a favorit, de az álmunk az, hogy meglepetést okozunk. Ha sikerülne nyerni, az fokozná az önbizalmunkat, és hatalmas lendületet adna az egész 1015-16-os szezonra" - nyilatkozta Unai Emery, a Sevilla edzője.

Messi zseniális lövései

A mérkőzés álomszerűen indult, az első negyedórában a grúz közönség az egyik ámulatból a másikba esett. A 3. percben Banega 22 méterről nagy gólt lőtt szabadrúgásból, 1-0 a Sevillának.

Gyorsan jöttek a választalálatok, Messi előbb a 6. percben szerzett 20 méterről szép gólt szabadrúgásból...

...majd a 16. percben kicsit távolabból ismét pontrúgásból volt eredményes (2-1).

Szépen játszott a Barcelona, a 28. percben Suárez egy sakkmatt-helyzet után hiába szerzett gólt, az asszisztens lest jelzett. de hogy a Barca-hívők megnyugodjanak, a 43. percben egy hasonló akció végén Rafinha már nem hibázott (3-1).

Mínusz háromról is felállt a Sevilla

A szünet után ott folytatta a Barcelona, ahol abbahagyta, az 52. percben Busquets passzát Suárez váltotta gólra (4-1).

Kevesen gondolhatták, hogy innen még szoros lesz a csata, ezen az állásponton az 57. percben Reyes gólja sem módosított sokat (4-2).

A 72. percben aztán Mathieu összehozott egy büntetőt, amit Gameiro a kapu jobb oldalába bombázott (4-3).

A 81. percben Immobile passzából Konopljanka egyenlített (4-4), és innen már nem tudott megújulni a Barca, jöhetett a hosszabbítás.

És jött Pedro

A ráadásra érkezett Pedro, akinek lehet ez volt az utolsó mérkőzése a Barcelona színeiben, de csak egy sárga lapot harcolt ki magának, helyzet egyik oldalon sem adódott.

A hosszabbítás második félidejére egy szabadrúgás okozott izgalmat, Messi lövése lepattant a sorfalról, az ismétlést Beto csak maga elé ütötte, de jött Pedro, aki közelről a léc alá bombázott (5-4).

A 118. percben még ott volt az egyenlítés Koke előtt, de a Sevilla csapatkapitánya a jobb kapufa mellé fejelt.

Pedro lehet, győztes góllal búcsúzott a Barcától Forrás: AFP/Josep Lago

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona a rekordbeállítást jelentő ötödik alkalommal nyerte meg a tbiliszi európai Szuperkupa-döntőt, az 5-4-re végződött összecsapás a sorozat történetének egyik legjobb mérkőzése volt.