Vágólapra másolva!
A Békéscsaba 2-1-re nyert a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában, ezzel megszerezte első pontjait a szezonban.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Puskás Akadémia FC - Békéscsaba 1912 Előre SE 1-2 (1-0)
Felcsút, 941 néző
v.: Németh Á.
Puskás Akadémia: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic (Tar 57.), Dinjar – Polonkai (Pintér B. 71.), Márkvárt - Pauljevic, Sallai R., Pekár – Lencse (Tischler 46.).
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Fabio - Korudzsiev, Piermayr, Laczkó Zs., Criado – Szilágyi P. (Spitzmüller 83.), Punosevac.
gól: Márkvárt (12.), illetve Szilágyi P. (53.), Bényei (58.)
sárga lap: Tischler (89.), Fodor F. (92.), illetve Criado (11.), Laczkó Zs. (39.)

A hazai csapat kezdett aktívabban. Előbb Lencse bombázott mellé ziccerben, aztán Márkvárt megszerezte a vezetést, miután senkitől sem zavartatva lőhetett a tizenhatoson belülről Mursits kapujába. A vezetés birtokában sem állt le a Puskás. Lencse egy kiugratás után újra a kapu mellé helyezett, negyedórával később pedig a kapusba lőtte harmadik ziccerét. Az első félidő végére még maradt egy szép Pekár-, majd egy Korudzsiev-szabadrúgás, de az eredmény nem változott.

Fordulást követően kezdeményezőbb lett a Békéscsaba, s fordítottak a vendégek. Először Szilágyi fejelt a hazai kapuba, öt perccel később pedig Bényei lőtt gólt. A hátrányba kerülő Puskás Akadémia görcsösen küzdött az egyenlítésért, de a vendégcsapat magabiztosan őrizte előnyét és végül megérdemelten megnyerte a mérkőzést.