Vágólapra másolva!
A Diósgyőr hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Debrecentől a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján, így visszacsúszott a tabella utolsó helyére. A DVTK az első körben aratott sikere óta sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, míg a debreceniek hárommeccses nyeretlenségi szériájukat zárták most le.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
DVTK - DVSC-Teva 0-2 (0-0)
Miskolc, 2700 néző
v.: Andó-Szabó
Diósgyőr: Rados - Okuka (Németh 59.), Lipták, Tamás, Nemes - Kitl (Halmai 29.), Egerszegi, Bacsa, Koman, Barczi (Takács 69.) - Grumic.
DVSC: Radosevic - Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut - Kulcsár (Sidibe 71.), Zsidai, Mihelic (Szécsi, 46.), Bódi - Balogh (Bereczki 88.), Castillion.
gól: Máté (48.), Balogh N. (62.)
sárga lap: Lipták (25.), Barczi (29.), illetve Jovanovic (82.)

Az első félidő kevés izgalmat tartogatott, valamivel a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de a kapuk alig forogtak veszélyben, így gól nélkül zárult a játékrész.

A fordulást követően egy szöglet után szinte azonnal vezetéshez jutottak a debreceniek, ez pedig alapvetően meghatározta a folytatást. A DVTK próbálkozott, mégis minden Kondás Elemér együttesének elképzelése szerint alakult.

A Debrecen kézben tartotta a találkozót, biztosan védekezett és a második félidő közepén Szécsi beadása után Balogh előzte meg az emberét, és a rövid sarokba pörgetett. A hazai közönség Árki Gábor sportigazgató ellen tüntetett, és Bekő Balázs edzőjét, Tomislav Sivicet éltette.

A debreceni szurkolók is kritikus hangulatban voltak, és egy transzparenssel üzentek Kondás Elemér edzőnek, aki a Haladás elleni meccset követően nehezményezte, hogy a szurkolók a távozását követelték, és nem álltak a csapat mögé.