Vágólapra másolva!
Az előző idényben hetedik helyen záró, Jürgen Klopp helyett már Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmund 4-0-ra győzött a tavalyi bronzérmes Mönchengladbach ellen a Bundesliga nyitófordulójában.

A Dortmund nagyon megnyomta az első félidőt, alig több mint félóra alatt megszórta a Gladbachot. A gólok sorát Reus nyitotta, akinek nagy bombájába Sommer kapus csak beleérni tudott.

Hét perccel később Schmelzer balról ívelte a labdát Aubameyang fejére, aki szépen bólintott a bal sarokba.

A 33. percben a tavaly sokat kritizált, a Dortmund legdrágább igazolásának számító, a Sahtartól 27,5 millió euróért megvett Mhitarjan is beköszönt, miután Aubameyang nagyon önzetlenül letette neki a labdát ziccerben.

Az örmény középpályás az előző idényben három gólig jutott a bajnokságban, ezt most már az első fordulóban megközelítette, mert a második félidőben is lőtt egyet, nem is csúnyát.

A Dortmund valódi erejét majd csak később tudjuk reálisan megítélni, de ez a győzelem önbizalomnövelésre tökéletes, és a Hamburgot 5-0-ra kitömő Bayern felé is egy üzenet, hogy idén újra számolniuk kell a sárga-feketékkel.

Bundesliga, 1. forduló:
Dortmund - Mönchengladbach 4-0 (3-0)
gól: Reus (15.), Aubameyang (21.), Mhitarjan (33., 50.)

A forduló többi mérkőzéséről itt olvashat.