Hatalmas Gera-gól és vitatkozó edzők a Fradi-MTK-n

A ferencvárosi gólszerző Gera Zoltán (b) és Dragan Vukmir, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Ferencváros -MTK Budapest mérkőzésen a Groupama Arénában 2015. augusztus 15-én. Ferencváros -MTK Budapest 2-0.
Budapest, 2015. augusztus 15. A ferencvárosi gólszerző Gera Zoltán (b) és Dragan Vukmir, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Ferencváros -MTK Budapest mérkőzésen a Groupama Arénában 2015. augusztus 15-én. Ferencváros -MTK Budapest 2-0. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-0-ra győzött az MTK ellen az NB I 5. fordulójában, ezzel továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll az élen.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Ferencváros - MTK Budapest 2-0 (0-0)
Groupama Aréna, 6817 néző
v.: Iványi
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á. - Varga R. (Radó, 55.), Gera Z. (Gyömbér, 78.), Hajnal, Lamah (Sesták, 63.) - Böde.
MTK: Hegedüs - Bese, Vukmir, Grgic, Vadnai - Thiam (Szatmári, 63.), Kanta, Vass Á. - Gera D. (Varga Sz., 68.), Torghelle (Ramos, 60.), Hrepka.
gól: Gera Z. (52.), Böde (60.)
sárga lap: Ramírez (44.), illetve Vass Á. (21.), Gera D. (38.), Hegedüs (55.)

Nagy Fradi-helyzettel kezdődött a meccs, Hajnal indításával Gera húzott kapura, ki akarta cselezni Hegedüst, aki lelopta a lábáról a labdát, de az pont Böde elé került, az ő lövését pedig Thiam blokkolta a gólvonal előtt.

A hazaiak mezőnyfölényben játszottak, de sokáig nem sikerült újabb helyzetet kidolgozni, aztán a 39. percben ismét Hegedüs mentette meg az MTK-t, spárgázva hárította Varga Roland 7 méteres lövését. A félidő előtt az MTK-nak is volt ziccere, Torghelle csapta be Leandrót, de pocsékul lőtte el a labdát 16 méterről, amely nagyjából 4 méterrel ment mellé.

Hat percen belül érkezett a két gól

A második félidőt Hajnal mellészálló fejese vezette be, aztán az 52. percben megtört a jég: Gera gyönyörűen vette le a labdát a levegőből, majd éles szögből a kapus szeme közé vágta a labdát.

Hat perccel később jött a második hazai gól, a csereként beállt Radó passzolt Bödének, aki Beséről lefordult, majd ballal a léc alá lőtt. Böde így tartja jó formáját, öt bajnokin szerzett hat góljával vezeti a góllövőlistát. A második gól után a Fradi nagyon visszavett, de még így is növelhette volna az előnyét, ám Leandro fejese a lécen csattant.

25 bajnoki óta veretlen a Fradi

Thomas Doll csapata sorozatban 25. bajnokiján maradt veretlen, legutóbb az előző szezon tizedik fordulójában a Diósgyőr otthonában kapott ki. Ami az örökrangadókat illeti, összességében az FTC 85. győzelmét aratta a kék-fehérek felett, emellett 76 MTK-siker és 46 döntetlen született.

A lefújás után a két edző szóváltásba keveredett, pontosan nem lehetett tudni, hogy mi történt, a közvetítésben mindössze annyi látszódott, ahogy helyet cserélnek a riporter mellett, és László Csaba, az MTK trénere valamit hevesen magyaráz.

"Minden rendben van. Csak kikaptunk, mindegy, ennyi volt" - mondta László Csaba, amikor az eset után megkérdezték, mi volt a szóváltás oka.