Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs úgy érzi, a vele töbször is összeboronált Hertha BSC nem akarta őt igazán komolyan megszerezni, mert a berliniek egyetlen alkalommal sem nyilvánították ki konkrétan a szándékukat, hogy leigazolnák. Dzsudzsák örül annak, hogy külföldön maradt, és úgy érzi, még nem maradt le semmiről.

Dzsudzsák a Class FM Morning Show című műsorában nyilatkozott, miután új csapatánál részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton. A válogatott szélső azt mondta, amikor először hallott a törökök érdeklődéséről, úgy érezte, nem biztos, hogy ez az a csapat, amely számára a legmegfelelőbb, de amikor a Dinamo Moszkva engedélyével kiutazott a Bursaporhoz körülnézni, nagyon kellemes csalódásban volt része.

"Olyan impulzusok értek, amik meggyőztek, hatalmas tisztelet és szeretet fogadott, ez minden focista álma, hogy azt érezze, hogy ajnározzák, és úgymond a megváltást várják tőle. A csapat 2010-ben bajnok volt, és a három nagycsapat közelében van azóta is, ráadásul ugródeszkának is kiváló, mert a Fenerbahce most vett két játékost tőlük" - mondta Dzsudzsák.

Akár a hátralévő béréről is lemondott volna, ha komoly a szándék

Szóba került természetesen a Hertha is, hiszen hetekig arról lehetett olvasni, hogy Dárdai Pál csapata érdeklődik a magyar válogatott csapatkapitánya iránt. Dzsudzsák úgy érezte, igazán komolyan csak Dárdai szerette volna megszerezni őt a berliniektől, öt hete húzódott az ügy, és ezalatt egyszer sem kapott konkrét választ, hogy a Hertha mit akar adni neki, és hogy mennyi időre tervezne vele.

A válogatott miatt is fontos volt, hogy mielőbb klubot találjon magának Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

"A sportigazgatóval többször is beszéltünk, de folyton azt válaszolta, hogy majd meglátjuk, vagy azt, hogy el kell adniuk egy játékost ahhoz, hogy leigazolhassanak. Pedig mi azt szerettük volna, hogy legyen valamilyen hivatalos formája annak, hogy a Hertha szeretne engem, amivel aztán oda tudunk menni a Dinamo vezetéséhez tárgyalni. Az áram 1 millió euró körül volt, ahogy végül a Bursaspor esetében is ilyen összegről volt szó, de mivel a szerződésem év végén lejárt volna a Dinamónál, ilyenkor nem szokás nagy összeget fizetni. Ha a Hertha komolyan akart volna, arról is lehetett volna szó, hogy lemondok a hátralévő béremről a Dinamónál, és akkor ingyen meg tudnak szerezni, de ehhez is szükség lett volna valami konkrét szándéknyilatkozatra. Azért viszont nem akartam lemondani a szeződésémről, hogy otthon üljek, és várjam, hogy hív-e a Hertha vagy nem".

Nem az ő hibája, hogy nem igazolták le

A 69-szeres válogatott szélső azt mondta, tudja, hogy a hírekben megjelentek olyan csapatnevek - Liverpool, Lazio, Inter -, akikkel összehozták, de ezeket a híreket nem ő generálta. "Én sem vagyok olyan hülye, hogy nemet mondjak egy olyan csapatnak, amiről hallani lehetett. De ezeknél a csapatoknál csak egy opcióként jelent meg a nevem, és hogy nem engem igazoltak le, az nem az én hibám, mert nem arról volt szó, hogy visszautasítottam volna egy lehetőséget."

Az Oroszország előtt Hollandiában is megfordult Dzsudzsák szerint nagy dolog, hogy még mindig külföldön tudott maradni, annak ellenére, hogy tisztában van vele, hogy az emberek felszisszentek az újabb váltás hallatán. "Ha van egy jó szezonja az embernek, akkor miért ne lehetne innen továbblépni?" 29 leszek decemberben, nem vagyok lemaradva semmiről."

Az is kiderült, hogy a többi játékoshoz hasonlóan Dzsudzsák is egy Mercedest kap majd a klubtól, és abban bízik, hogy a vasárnapi, Gaziantepspor elleni bajnokin már lehetőséget kap a bizonyításra. A Bursaspor az első fordulóban 1-0-ra kikapott a Trabzonsportól, így a Dzsudzsák által többször is emlegetett fanatikus szurkolók abban bíznak, hogy javít a csapat.