Betört a focikapus koponyája, de nem haragszik

Bastian Lerch sérülése a Greuther Fürth II-Buchbach meccsen
Vágólapra másolva!
Súlyos sérülés árnyékolta be a német negyedosztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Greuther Fürth II-Buchbach mérkőzést.

A találkozó az első félidő közepén tartott, amikor a Buchbach játékosa, Stefan Alschinger elindult egy hosszúnak tűnő labdára, amit még megpróbált elérni, de a mozdulat közben eltalálta a kivetődő kapus, Bastian Lerch fejét. A bíró egyből jelezte, hogy baj van, jöjjön az orvosi stáb, Alschingernek pedig sárga lapot mutatott fel a sérülést okozó mozdulat miatt.

00:37-nél látható a videón az ütközés:

Hogy komoly a sérülés, az abból is látszott, hogy Alschinger rúgása után egy lyuk éktelenkedett a kapus koponyáján, így a pályáról egyből az erlangeni kórházba vitték, ahol megműtötték. Szerencsére a nehéz napokon, az életveszélyen már túl van a 19 éves Lerch, akinek ugyan még a kórházban kell maradnia, de maradandó károsodástól nem kell tartania.

"Az ütközés pillanatára nem emlékszem, de arra igen, hogy elsőre brutális látványt nyújtott a fejem. Nem hibáztatom Alschingert, ilyen a futball, mindketten a labdáért indultunk, előfordul, hogy ütközés lesz belőle" - mondta Lerch.

A kapus felépülése legalább 3 hónapot vesz igénybe, és azt mondta, egyelőre még nem döntött arról, hogy Petr Cechhez hasonlóan a jövőben ő is fejvédőben lép-e pályára.