Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 1-1-es döntetlent játszott a vendég Werder Bremennel a német labdarúgó-bajnokság második fordulójában, péntek este.

Eredmény:
Bundesliga, 2. forduló:
Hertha BSC-Werder Bremen 1-1 (1-1)
gól: Stocker (5.), illetve Ujah (26.)

A magyar szövetségi kapitányi posztot korábban betöltő Dárdai együttese - amely a nyitókörben Augsburgban diadalmaskodott - már az 5. percben vezetést szerzett, és a Hertha összességében is jól kezdte a meccset, irányította a találkozót. Ahogy azt Dárdai eltervezte, játékosai valóban képesek voltak az elvárt hétpercenként kecsegtető helyzetet kialakítani.

Ennek ellenére a 27. percben némileg váratlanul egyenlítettek a vendégek, és onnantól kezdve jobban is futballoztak az első félidőben.

Helyzet itt, helyzet ott

A második játékrész is kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, de ez végül egyiküknek sem sikerült. Igaz, a Werder az utolsó tíz percen belül kétszer is a kapufát találta el: először majdnem Langkamp fejelt öngólt, de fejese a felső léc tetejére hullott, pár perccel később egy szöglet után pedig Vestergaard bólintott a bal kapufára.

A Hertha tétmeccseket tekintve ebben a szezonban még veretlen, a Német Kupában a Bielefeldet verték 2-0-ra, a bajnokságban egy győzelemmel és egy döntetlennel jelenleg vezetik a tabellát.

1-0

1-1



A további program:
szombat:
FC Schalke 04-Darmstadt 15.30
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 15.30
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 15.30
Hannover 96-Bayer Leverkusen 15.30
1899 Hoffenheim-Bayern München 15.30
Hamburger SV-VfB Stuttgart 18.30

vasárnap:

FC Ingolstadt 04-Borussia Dortmund 15.30
Borussia Mönchengladbach-FSV Mainz 05 17.30