Vágólapra másolva!
Meglepő döntetlennel kezdődött a Serie A, a Roma csak egy pontot szerzett a Hellas Verona vendégeként.

A veronai csapat 1996 óta nem nyert a Roma ellen, és most is szükség volt Rafael védéseire az első félidőben, hogy a vendégek ne kerüljenek előnybe. Igaz, a Veronának is votl nagy helyzete, Jankovic ívelt fejese behullott volna a Roma kapujába, De Rossi azonban a gólvonal környékéről kivágta a labdát.

A második félidő elején a Roma új szerzeménye megmutatta, hogy jó vétel volt, Szczesny pár másodpercen belül Hallfredsson és Gomez Taleb lövését is kitolta. A 61. percben aztán megszületett az idény első gólja, Hallfredsson beadása után a hosszú oldalon teljesen üresen érkezett Jankovic, aki állítgatás nélkül bevágta a labdát.

Mindössze öt percig vezetett a Verona, a 66. percben Florenzi vállalta el 25 méterről, Rafael pedig kicsit mellényúlt.

A hazaiak kapusa azonban a hátralévő időben jóvátette a hibáját, a legnagyobbat akkor védte, amikor Pjanic lövését bravúrral tolta a kapufára.

A másik római csapat, a Lazio nem hibázott, 2-1-re győzött a Bologna ellen. Az első negyedóra végén Biglia egy okos lövéssel szerzett vezetést a rómaiaknak, hat perccel később az Ajaxtól érkezett Kishna növelte az előnyt, akit bántóan üresen hagytak a Bologna-védők. Az élvonalba egy év kihagyás után visszakerülő vendégek még a szünet előtt szépítettek, Mancosu a meccs gólját lőtte, a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé.

A második félidőben sokkal közelebb állt a meccs a 3-1-hez, mint a 2-2-hez, a hosszabbításban mégis Berisha nagy védése kellett, hogy Brighi fejesével ne egyenlítsen a Bologna.

Serie A, 1. forduló:
Verona - Roma 1-1 (0-0)
gól: Jankovic (61.), illetve Florenzi (66.)

Lazio - Bologna 2-1 (2-1)
gól: Biglia (17.), Kishna (23.), illetve Mancosu (43.)

A forduló vasárnapi programja:
Juventus - Udinese 18.00
Empoli - Chievo 20.45
Fiorentina - AC Milan 20.45
Frosinone - Torino 20.45
Internazionale - Atalanta 20.45
Palermo - Genoa 20.45
Sampdoria - Carpi 20.45
Sassuolo - Napoli 20.45