Négyesével vágja a gólokat a Dortmund

Matthias Ginter, Henrik Mkitarjan, Dortmund, foci
GERMANY, Ingolstadt : Dortmund's defender Matthias Ginter (L) and his teammate Dortmund's Armenian midfielder Henrikh Mkhitaryan (R) celebrate after the first goal for Dortmund during the German first division Bundesliga football match FC Ingolstadt 04 vs Borussia Dortmund, on August 23, 2015 in Ingolstadt. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
A Mönchengladbach után az Ingolstadt ellen is 4-0-ra győzött a Borussia Dortmund labdarúgócsapata a német bajnokságban, így két forduló után a tabella élén áll. A tavalyi bronzérmes Mönchengladbach ugyanakkor az utolsó, mert másodszro is kikapott.

Ugyan az első félidőben még kissé pontatlan volt a Dortmund, de a második játékrészben négy gólt is szerzett, és magabiztosan győzött az újonc Ingolstadt otthonában.

Thomas Tuchel együttese a két meccsen szerzett hat pontjával és 8-0-s gólkülönbségével vezeti is a tabellát az ugyancsak hibátlan Bayern München és Bayer Leverkusen előtt. A csapat a két bajnoki között négy gólig jutott az Európa Ligában is, ahol 3-0-s hátrányról fordítva 4-3-ra nyert a norvég Odd Grenland otthonában.

Matthias Ginter és Henrik Mkitarjan öröme Forrás: AFP/Christof Stache

Bár a Mönchengladbach a felkészülési mérkőzések során legyőzte a belga Standard, a portugál Porto és az angol Newcastle csapatát is, a Bundesligát mégis két vereséggel kezdte. A tavalyi bronzérmes a dortmundi 4-0-s vereség után ezúttal hazai pályán kapott ki 2-1-re a Mainztól, és az utolsó helyen áll.

Eredmények, Bundesliga, 2. forduló:
Ingolstadt - Borussia Dortmund 0-4 (0-0)
gól: Ginter (55.), Reus (60., büntetőből), Kagava (84.), Aubameyang (90+1.)

Mönchengladbach - Mainz 1-2 (0-1)
gól: Herrmann (54.), illetve Jairo Samperio (42.), Clemens (79.)