Juve-blamával indul a Serie A-szezon

massimiliano allegri juventus barcelona bajnokok ligája döntő
Juventus' coach Massimiliano Allegri reacts during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Kellemetlen pofonnal indult a Serie A-szezon a bajnoki címvédő Juventusnak, amely hazai pályán kapott ki az Udinesétől. 

Serie A, 1. forduló:
Juventus-Udinese 0-1 (0-0) Gól: Thereau 77.

A Juve több kulcsjátékosától is megvált a nyáron, ráadásul komoly sérüléshullám is sújtja a csapatot, így tartalékosan, és nem is a megszokott felállásban kezdte az idényt a címvédő. A Juve uralta a meccset, irányította a játékot, de a kapu előtt határozatlan volt, és bár a helyzetei megvoltak, gólt nem sikerült szereznie.

Elbukott a Juve Forrás: AFP/Olivier Morin

Az Udinese magabiztosan védekezett, de a második félidő közepén már nagyon érett a Juve gólja, mégis a vendégek találtak be. Egy szórványos kontra végén Cyril Thereau szépen vált le az emberéről, és közelről bepofozta az Udinese győztes gólját.

Max Allegri gyorsan cserélt, de a Juvéből hiányzott a fantázia és az átütő erő, így nem sikerülhetett még egyenlíteni sem. Az Udinese öt év után először nyert Torinóban, a jelentősen átalakult Juventusnak pedig már az első forduló után látszik, hogy valóban nehéz szezonja lesz.

További eredmények:
Empoli - Chievo 1-3
Fiorentina - AC Milan 2-0
Frosinone - Torino 1-2
Inter - Atalanta 1-0
Palermo - Genoa 1-0
Sampdoria - Carpi 5-2
Sassuolo - Napoli 2-1