Paulo Sousa Milan-veréssel mutatkozott be a Serie A-ban

567610565
Fiorentina's midfielder Josip Ilicic (L) kicks and scores during the Italian Serie A football match Fiorentina vs AC Milan at the Florence stadium on August 23, 2015 in Florence. AFP PHOTO / MASSIMO BENVENUTI
Vágólapra másolva!
Vereséggel kezdte a Serie A 2014/15-ös szezonját a Milan, amely a Fiorentina otthonában kapott ki. Kikapott a Napoli is, elverték a két újoncot a nyitóforduló vasárnapi meccsein. 

Serie A, 1. forduló:
Empoli-Chievo 1-3 (1-0)
Fiorentina-AC Milan 2-0 (1-0)
Frosinone-Torino 1-2 (1-0)
Internazionale-Atalanta 1-0 (0-0)
Palermo-Genoa 1-0 (0-0)
Sampdoria-Carpi 5-2 (5-1)
Sassuolo-Napoli 2-1 (1-1)
korábban:
Juventus-Udinese 0-1 (0-0)
szombaton játszották:
Lazio-Bologna 2-1 (2-1)
Verona-AS Roma 1-1 (0-0)

Firenzében a két formálódó csapat közül a hazai Fiorentina kezdett jobban, Paulo Sousa csapata érettebben, összeszedettebben játszott a Milannál, amely kialakított ugyan néhány helyzetet, de már a meccs elején érezhető volt, hogy hátul nincs meg az összhang a védelemben.

Ilicic nem hibázott Forrás: AFP/Massimo Benvenuti

Ennek következtében Rodrigo Ely bő félóra alatt két sárgát is összeszedett, a második után az emberhátrányba került Milan ráadásul Marcos Alonso káprázatos szabadrúgásával hátrányba is került. A Fiorentina támadásban maradt, és a második félidőben az Ilicicet felrúgó Romagnoli még összehozott egy büntetőt is, amit a sértett gólra váltott.

A hajrában nyert az Inter

Az Internél jobban sikerült egy új igazolás bemutatkozása, Stevan Jovetic a 93. percben szerezte meg az Atalanta elleni győztes gólt, a Napoli viszont hiába szerzett vezetést már a 2. percben, végül vesztesen hagyta el a Sassuolo stadionját.

Elkapták mindkét vasárnap pályára lépő újoncot, a Frosinone vezetett ugyan a Torino ellen, de a vendégek a második félidő elején gyorsan fordítottak. Még rosszabbul járt a Carpi, amely a Sampdoria otthonában öt gólt kapott az első félidőben bő húsz perc alatt.