A románoknak sem jobb, mint nekünk

Anghel Iordanescu, román foci
SAUDI ARABIA, Jeddah : The Romanian coach of the Saudi football club Al-Ittihad Anghel Iordanescu answers a question during a press conference in the Red Sea port city of Jeddah, Saudi Arabia 04 November 2005. Al-Ittihad will play against Emirati Al-Ain club the AFC Champion's League final round match tomorrow at Prince Abdullah al-Faisal stadium in Jeddah. AFP PHOTO/HASSAN AMMAR
Vágólapra másolva!
A román válogatott megpróbál jó minőségű futballt játszani Budapesten, és mindent elkövet egy pozitív eredményért, valamint a csoportelsőség megőrzéséért - jelentette ki Anghel Iordanescu román szövetségi kapitány a Magyarország és a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzések előtt hétfőn Bukarestben, sajtótájékoztatón.

Iordanescu úgy vélte, hogy válogatottja számára a két legfontosabb összecsapás következik, figyelembe véve a csoport állását, a csapatokat elválasztó pontokat, valamint az Európa-bajnokságra való kijutás esélyeit.

"Azért utazunk Budapestre, hogy jó eredményt érjünk el. A válogatott Romániát képviseli, és ígérem, megpróbálunk jó minőségű futballt játszani" - fogadkozott a szövetségi kapitány.

A magyar játékosokon lesz a nyomás a közönség miatt

Anghel Iordanescu, utalva a két ország közötti rivalizálásra, meggyőződését fejezte ki, hogy a közönségnek fontos szerepe lesz, és a nézők nyomása érződni fog a magyar játékosokon, hiszen a két válogatottat csak három pont választja el egymástól, és a következő meccsek megváltoztathatják a csoport állását. "Mi azonban mindent elkövetünk, hogy megőrizzük az első helyünket" - mondta Iordanescu.

Bejelentette, hogy a Napoli hátvédje, Vlad Chiriches egészségi problémákkal küzd. Emellett kitért a román futballt sújtó gondokra, kifejtette, hogy a FIFA-világranglista - amelyen Románia a hetedik helyet foglalja el - nem tükrözi reálisan a román futball helyzetét.

11 év után nincs román csapat a főtáblán

Iordanescu szerint a román klubok válságos helyzetben vannak, és megemlítette, hogy sem a Steaua, sem az Astra nem jutott be az Európa Liga csoportkörébe, így tizenegy év után fordult elő, hogy Románia egyetlen csapatot sem delegált az európai kupák főtáblájára. Hozzátette: a román élvonal egyre kevesebb játékost biztosít a válogatott számára.

A légiósokról elmondta: két-három kivétellel a román játékosok kevésbé fontos kluboknál szerepelnek, és olyanok is vannak közöttük, akik a kis csapatoknál csak tartalékok - mondta Anghel Iordanescu, aki szerint így a válogatott is nehéz helyzetben van.