A Chelsea rekordösszegért sem tudta elcsábítani Pogbát

554887045
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) and Juventus' French midfielder Paul Pogba (2nd R) vie for the ball during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint Chelsea az átigazolási  időszak utolsó napján bődületes világrekordnak számító 120 millió eurós ajánlatot tett le a Juventus asztalára Paul Pogbáért, a játékosnak pedig évi 12 millió eurós fizetést ajánlott. Mindkét fél elutasította a londoniakat. 

A Juventus botrányosan kezdte a szezont, ráadásul a csapat gerince amúgy is távozott Torinóból a nyáron, ezért érezhették úgy a Chelsea-nél, hogy egy jó ritmusban beígért brutális ajánlattal meggyőzhető mind a Juve, mind a játékos. A londoniak mindezek tetejébe még odaadták volna az olaszoknak azt az Oscart, aki érdekelte a Juventust, és voltak is – gyorsan elhaló – tárgyalások a két klub között.

A torinóiak azonnal közölték a Chelsea-vel, hogy még ilyen feltételek mellett sem eladó Pogba, de Pogbától tették függővé a dolgot. A Gazzetta dello Sport azt írja, a francia középpályás leült ügynökével, Mino Raiolával, átbeszélték a helyzetet, és úgy döntöttek, elutasítják a londoniak grandiózus ajánlatát.

Messi és Pogba a BL-döntőben Forrás: AFP/Olivier Morin

Hogy ez Pogbától – aki a nyár végén megkapta a 10-es mezt Torinóban – egy szándéknyilatkozat, hogy maradni szeretne, vagy csak a nyárvégi, barcelonai lehetőség miatt mondott nemet, azt pár hónapig még nem fogjuk megtudni.