Sajnálják az elszalasztott győzelmet a románok

Guzmics Richárd, Gabriel Torje, magyar-román, foci
Budapest, 2015. szeptember 4. Guzmics Richárd (b) és a román Gabriel Torje a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott a román csapattal. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A bukaresti sportlapok szerint a román válogatott jobb eredményt is elérhetett volna Budapesten Magyarország ellen az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, de megelégedett a döntetlennel, és elszalasztotta begyűjteni az Eb-re való kijutást biztosító pontokat.

A legnagyobb példányszámú sportújság, a Gazeta Sporturilor azt írta, hogy egyik csapat sem erőltette a győzelmet, ezért meglett a döntetlen, amit sokan megjósoltak. Az újság címlapján az az óriási cím olvasható, hogy "Nulla plusszal", utalva a gól nélküli döntetlenre.

A lap szerint annak ellenére, hogy Románia elvesztette a csoportban az első helyet, továbbra is komoly kijutási esélyei vannak a franciaországi Európa-bajnokságra. "Megelégedtünk a döntetlennel Budapesten, de megszerezhettük volna az Eb-re való kijutást biztosító pontokat" - olvasható a lapban.

A Gazeta Sporturilor címlapja Forrás: Gsp.ro

A Gazeta Sporturilor Jenei Imre egykori román és magyar szövetségi kapitányt idézte, aki szerint gyenge meccs volt. "Többre számítottam a román válogatottól, főleg, hogy Magyarország egyáltalán nem volt veszélyes, megelégedett a döntetlennel. Szerencsére gyenge ellenfeleink vannak a csoportban" - mondta a szakember, Románia vetélytársaira utalva.

A Pro Sport kritizálta a legjobbakat

A Pro Sport azt írta, hogy Románia jobb volt, de a mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött. A lap gyorselemzése szerint a román csapat játéka azért hagyott sok kívánnivalót maga után, mert a legjobb játékosok nem voltak képesek 90 percen keresztül ugyanazon a színvonalon teljesíteni.

Példaként említették Sanmarteant és Keserüt, akik az első félidőben játszottak jól, de a másodikban eltűntek a játékból. Szerintük Torje is csak a második félidőben teljesített jobban. A lap megjegyezte, hogy a meccs minőségét a Groupama Aréna gyepe is befolyásolta, amely kívánni valót hagyott maga után.

Guzmics Richárd és Gabriel Torje Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Pro Sport idézte Razvan Burleanut, a Román Labdarúgó Szövetség elnökét, aki úgy nyilatkozott, hogy szép, küzdelmes meccs volt, amit a román válogatott irányított. A nyilatkozatot ismertető cikk címében a lap ironikusan teszi fel a kérdést, vajon milyen meccset látott Burleanu.

Adevarul: Gyengén játszottak a magyarok

Az Adevarul című, legnagyobb példányszámú román közéleti napilap is azt emelte ki, hogy mindkét csapat megelégedett a döntetlennel, és elutasította, hogy támadjon, amit a számok is igazolnak.

Megemlíti, hogy a meccs statisztikája szerint három kapura lövés volt mindkét oldalon, és összesen három szöglet. A lap által megszólaltatott román szakemberek szerint Magyarország verhető lett volna, mert gyengén játszott.

A román válogatott a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtező kezdetén Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a román csapattal az Európa-bajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján.