A hollandok már nem számolgatnak tovább

focivébé, foci-vb, Hollandia-Mexikó, NED-MEX
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 29: Wesley Sneijder of the Netherlands celebrates scoring his team's first goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Netherlands and Mexico at Estadio Castelao on June 29, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Alex Livesey - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A holland média szerint a világbajnoki bronzérmes labdarúgó-válogatott vasárnapi törökországi vereségével elvesztette az esélyt arra, hogy kijusson a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra.

"Nem számolgatunk tovább" - hirdeti a hétfői Algemeen Daglad címlapja, utalva arra, hogy Danny Blind szövetségi kapitány együttese a cseh, az izlandi és a török válogatott mögött mindössze negyedik helyen áll csoportjában, és utóbbi együttes két fordulóval a selejtezősorozat vége előtt két ponttal előzi meg Arjen Robbenéket. A lap szerint a

"minőség, erőnlét, sebesség, csapatszellem és bátorság égbekiáltó hiánya"

mutatkozott meg a holland futballisták játékán.

Az Izland ellen, csütörtöki hazai vereséggel debütált Blind szerint a játékosok "saját magukat lőtték lábon" egyéni hibáikkal a 3-0-ra elvesztett törökországi mérkőzésen."Roppant lehangoló, ha ilyen könnyen hagyod betalálni az ellenfelet" - mondta az 54 esztendős szakember, aki szerint a szünet előtt még nagy lehetőségeik voltak. - "Talán több is, mint a törököknek, de nem használtuk ki ezeket."

Nincs minek örülni Hollandiában Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Alex Livesey - Fifa

A középpályás Wesley Sneijder szerint a koncentráció hiánya miatt engedtek két könnyű gólt ellenfelüknek. "Talán a balszerencse, talán az önbizalom hiánya okozta" - nyilatkozta a holland televíziónak Sneijder. "Az egész selejtezősorozat rettentő nehéz volt" - vélekedett Robin van Persie, aki a csapatkapitányi karszalagot viselte Arjen Robben sérülése után Izland ellen. - "Innentől nincs a saját kezünkben a sorsunk, szörnyen érzem magam."