A horvátok pótselejtezőre állnak, mégis repül a kapitány

Niko Kovac, foci, foci-vb, horvát fociválogatott
BRAZIL, Sao Paulo : Croatia's coach Niko Kovac attends a Group A football match between Brazil and Croatia at the Corinthians Arena in Sao Paulo during the 2014 FIFA World Cup on June 12, 2014. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Vágólapra másolva!
Menesztették a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Niko Kovacot, mert csapata - azután, hogy csak gól nélküli döntetlenre volt képes Azerbajdzsán ellen - 2-0-ra kikapott Norvégiától az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A 43 éves szakember szerződésének felbontásáról Davor Suker, a horvát szövetség elnöke számolt be szerdán, hozzátéve: a következő tíz napban tárgyalnak a lehetséges utódokkal, majd a szeptember 21-i ülésükig megállapodnak egyikükkel.

Suker nem nevezte meg a jelölteket, de a horvát média értésülései szerint a Lokomotiva Zagrebet irányító Ante Cacic a legesélyesebb a posztra.

Kovac két rosszul sikerült meccs után lett elküldve Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Kovac 2013 októberében lett kapitány, vele kijutott a csapat a 2014-es brazíliai világbajnokságra, ahol a csoportkör után búcsúzni kényszerült. A horvátok nyolc mérkőzés után 15 ponttal a harmadik, pótselejtezőt érő helyen állnak a H csoportban, amelyben az olaszok vezetnek 18 ponttal, és a norvégok a másodikak 16-tal.