Vágólapra másolva!
Alessandro Florenzi nevét sok futballrajongó megjegyezte szerda este, a Roma játékosa ugyanis majdnem a félpályáról szerzett gólt a címvédő Barcelona elleni BL-meccsen. Ő maga azt mondja, ösztönös megoldás volt, és el sem hitte, amikor látta, hogy behullik a labda.

"Tényleg fantasztikus gól volt, de aminek ennél is jobban örülök, hogy fontos ponthoz segítettem vele a Romát. Mindenki láthatta az arcomat a gól után, szinte sokkolt, hogy a labda a hálóban kötött ki, és fogtam a fejem hitetlenkedve. Amikor újra megnéztem, a hideg futkározott a hátamon. Hogy mi játszódott le a fejemben? Láttam, hogy Edin Dzekót szorosan őrzik, ezért úgy voltam vele, megpróbálom kapura lőni, legrosszabb esetben elhibázom, és kirúgással jön a Barca" - nyilatkozta elképesztő góljáról Florenzi, akinek eredetileg támadó középpályás a posztja, de a Románál egy ideje szélsővédőként számítanak rá.

A videón 0:43-nál látható Florenzi gólja:

A 24 éves Florenzi azt is elmondta, hogy a labda négy vagy öt másodpercet töltött a levegőben, de neki ez örökkévalóságnak tűnt. Florenzi dicsérte az egész csapatot, amely harcos mentalitással lépett pályára, és így sikerült pontot csennie az általa a világ legjobb csapatának nevezett Barcelonától.

Gerard Piqué, a Barcelona védője a Twitter-oldalán azt írta, nem hitte el Florenzi megoldását. "Ez volt az egyik legnagyobb gól, amit kaptunk" - méltatta Piqué ellenfele meglátását. Luis Enrique, a Barca edzője azt nyilatkozta a meccs után, mindent az irányításuk alatt tartottak, kivéve egyetlen dolgot - Florenzi ösztönös megoldását.

Florenzi (jobbra) itt már felfogta, hogy mit is tett Forrás: AFP

"Ez ellen egyetlen csapat sem tudott volna semmit tenni. Szenzációs gól és zseniális villanás volt" - mondta Luis Enrique, aki korábban a Romát is irányította, de messze nem olyan sikerrel, mint a Barcát.