A románok is megkapták a maguk zárt kapus büntetését

Román szurkolók verekednek a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én.
Budapest, 2015. szeptember 4. Román szurkolók verekednek a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség csütörtöki döntése szerint a román válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania a Finnország elleni, október 8-i Európa-bajnoki selejtezőt szurkolóinak a magyarok és a görögök elleni mérkőzésen tanúsított viselkedése miatt.

Az UEFA emellett 50 ezer és 60 ezer eurós, azaz összesen 110 ezer eurós (34,3 millió forint) büntetést is kiszabott - olvasható a román szövetség honlapján.

A magyarok elleni szeptember 4-i, budapesti találkozón a román szurkolók tiltott transzparenst helyeztek ki a lelátóra, pirotechnikai eszközöket használtak, nem tisztelték a magyar himnuszt, az elhangzásakor hátat fordítottak a pályának. A szimpatizánsok három nappal később, a bukaresti, görögök elleni Eb-selejtezőn ugyancsak pirotechnikai eszközöket vetettek be.

A román drukkerek Bukarestben is verekedtek egymással, és Pesten is összecsaptak Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az európai szövetség korábban úgy döntött, hogy az október 8-i, Magyarország - Feröer-szigetek Eb-selejtezőt zárt kapuk mögött kell lejátszani a magyar-román találkozón a hazai szurkolók által tanúsított rasszista viselkedés miatt. Ezen túl a magyar szövetségnek (MLSZ) 70 ezer eurós (21,84 millió forint) büntetést kell fizetnie. Az MLSZ jelezte, hogy fellebbez a szerinte túlzó, aránytalan ítélet ellen.