Vágólapra másolva!
20 percre félbeszakadt a francia labdarúgó-bajnokságban játszott Olympique Marseille-Olympique Lyon mérkőzés a hazai szurkolók rendbontása miatt.

A meccs már eleve paprikás hangulatban kezdődött, mert a Marseille ultrái finoman szólva sem örültek, hogy az ellenfél soraiban ott volt az a Mathieu Valbuena, aki korábban nyolc évig az OM-et szolgálta. A játékosok bemutatásánál Valbuena olyan füttyöt kapott, amit Mario Balotelli is megirigyelt volna.

Nem ez volt az egyetlen Valbuenának címezett kedveskedés, mert az ultrák a szektoruk előtt fellógattak egy bábut, amellyel szintén neki üzentek, és egy transzparensre ki is írták, hogy árulónak tartják.

A Lyon előtt a Dinamo Moszkvában játszó támadó középpályás a Marseille játékosaitól is megkapta a magáét, többször is kemény belépővel jelezték neki, hogy ne számítson semmi jóra.

A Lyon Alexandre Lacazette 11-esével vezetett, amikor a 62. percben a bíró az öltözőbe küldte a csapatokat, miután a hazai drukkerek sörösüvegeket és különféle tárgyakat hajítottak be a pályára, amikor a lyoni kapus, Anthony Lopes kirúgást akart elvégezni.

A kedélyek végül akkor nyugodtak le, amikor a rohamrendőrök felvonultak a szektorok előtt, és a meccset folytatni tudtak, az OM pedig tíz emberrel mentett pontot.