Vágólapra másolva!
Lionel Messi hatodszor rontott büntetőt a spanyol bajnokságban, és ha legközelebb is hibázik, akkor beéri Samuel Eto'ót, aki összesen hétszer rontott 11 méterről.

"Attól még, hogy Messi kihagyta a tizenegyest, nem változott róla a véleményem. Két gólt szerzett, egyet pedig előkészített, továbbra sem tűnik úgy, mintha halandó lenne" - mondta Luis Enrique, a Barcelona edzője a játékosáról, aki a Levante ellen kétszer is büntetőt végezhetett el, de amíg az elsőt belőtte, a másodiknál a léc fölött zúgott el a labda.

A statisztikákkal foglalkozó OptaJosé oldal adatai szerint az elmúlt tíz szezonban a kihagyott tizenegyesek tekintetében a hatszor hibázó Messi áll az élen Alvaró Negredóval holtversenyben, aki most Valenciában játszik, de a vizsgált időszakban az Almeríában és a Sevillában is megfordult.

38-at lőtt be 44-ből a bajnokságban

Messi eddig 44 tizenegyest végezhetett el a spanyol bajnokságban, és ezek közül 38-at lőtt be, ez 86,3 százalékos mutató. A Barca-játékosok közül Samuel Eto'o és az évtizedekig a Barca gólrekorderének számító César Rodríguez hibázta el a legtöbb büntetőt, szám szerint hetet, Messi hatnál tart, és ezzel beérte Ronald Koemant.

Azok a fránya büntetők Forrás: AFP

A mostani duplájával Messi a Levante elleni meccseken 15 gólnál jár, és volt mellette 12 gólpassza is, ami elég ütős mutató, főleg, ha hozzátesszük, hogy ezeket 14 találkozón hozta össze. A négyszeres aranylabdás 289 bajnoki gólt szerzett eddig, és ezzel némileg elmarad a médiában vele mindig mindenben összehasonlított Cristiano Ronaldótól, aki 317-nél tart.