Turan miatt indított rohamot a Barca

Arda Turan, Barcelona, Barca, foci
SPAIN, SANT JOAN DESPI : Barcelona's Turkish midfielder Arda Turan takes part in a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, near Barcelona on July 15, 2015. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Fél évig nem játszhat Rafinha, a spanyol bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is címvédő Barcelona középpályása, ezért a klub azt szeretné elérni, hogy a nemzetközi és a spanyol szövetség engedélyezze számára, hogy a nyáron igazolt Arda Turant már az ősszel szerepeltethesse.

A katalán klub kedden jelentette be, hogy megműtötték a 22 éves Rafinha elszakadt elülső keresztszalagját, s a játékos felépülése előreláthatólag fél évet vesz majd igénybe. A Barcelona szóvivője azt is jelezte, hogy már felvették a kapcsolatot a spanyol és a nemzetközi szövetséggel Turan bevetése érdekében.

A problémát az jelenti, hogy az egyesület ugyan a nyáron Turant és Aleix Vidalt is szerződtette, ám mivel tavaly két átigazolási szezonból kizárták a csapatot, mindkét futballista csak januárban játszhat először a klub színeiben.

Arda Turan Forrás: AFP/Lluis Gene

A Barca arra a spanyol szabályozásra építi kérvényét, mely szerint súlyos sérülést szenvedett futballistát olyan játékossal lehet helyettesíteni, aki az azt megelőző öt hónapban nem játszott bajnoki meccset máshol. E mellett a klub jogászai szerint a FIFA két átigazolási szezonból zárta ki a gárdát, ami augusztus 31-én lejárt.

Turan május 17-én játszott utoljára az Atlético Madridban, azaz október közepétől szerepelhetne a Barcelonában a bajnokikon.