Vágólapra másolva!
A norvég labdarúgó-bajnokság 2015-ös kiírásának legnagyobb potyagólját kapta a Herthától a Valerengához kölcsönbe került Sascha Burchert kapus, akit a Start elleni pénteki bajnokin kollégája, Haakon Opdal lepett meg egy félpályás íveléssel.

A norvég élvonal 25. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a hazai Valerenga a 18. percben szerzett vezetést Daniel Holm révén. Az 1-1-es végeredményhez azonban kellett a Herthától kölcsönvett 25 éves kapus, Sascha Burchert is.

A 66. percben a félpályánál jutott szabadrúgáshoz a Start együttese, Haakon Opdal kapus ívelése úgy tűnt, hogy könnyű csemege lesz a korábbi utánpótlás-válogatott Burchert számára. Ő azonban rosszul számította ki a távolságot, talán úgy érezte a labda a kapu fölé megy, így a

helyett, hogy felnyúlva megfogta volna, hagyta, hogy a léc alá behulljon.

Opdal óriási örömmámorában mutogatásban és rohangálásba kezdett, de a mérkőzés után bocsánatot kért kollégájától.

Azt hittem, a labda a háló tetején landolt, beletelt pár másodperc, mire rájöttem, hogy ez gól. Szeretnék elnézést kérni az ellenfél kapusától, hogy annyira boldogan ünnepeltem, tudom, neki milyen nehéz lehetett" - nyilatkozta Opdal a norvég Tv2-nek.

Opdal és Burchert Forrás: Sporten.com

"Láttam a hosszú labdát, de azt hittem, a léc fölé száll. Sajnos nem így történt, bocsánatot kell kérnem a csapattársaimtól" - mondta a hazaiak kapusa, Burchert, akinek tévedése a Valerenga két pontjába került.