Vágólapra másolva!
José Mourinhót bosszantja, hogy egy szöglet után kapták a vereséget jelentő gólt a Porto elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, pedig előzetesen felkészültek a portugálok pontrúgásaira.

Ez eddig tényleg nem a Chelsea szezonja, a csapat címvédőként csak a 14. a Premier League-ben, és egyelőre a Bajnokok Ligájában sem mutat lehengerlő produkciót, igaz, hogy a Maccabi Tel-Avivot legyőzte 4-0-ra, de az izraelieknél jóval komolyabb játékerőt képviselő Porto otthonában kikapott 2-1-re.

Mourinho amiatt bosszankodott, hogy a meccs előtt rengeteg felvételt megnéztek arról, hogy a Porto milyen figurákat alkalmaz a szögleteknél, ehhez képest a mindent eldöntő Maicon-gól egy pontrúgás után született. "Alaposan felkészültünk a szögleteik levédekezésére, erre kapunk egy nevetséges gólt, amikor a játék képe alapján uraltuk a meccset" - nyilatkozta a Chelsea edzője, aki 2004-ben még a Portóval nyert Bajnokok Ligáját.

Mourinho hiába hívta fel a figyelmet a Porto szögleteire, játékosa nem koncetráltak eléggé Forrás: AFP

Keresi a legjobb felállást

Mourinho bírózott egy sort, amikor azt mondta, hogy a meccs végén elmaradt egy tizenegyes, amikor Marcano kezét érintette a labda a 16-oson belül. "A legalapvetőbb dolog a futballban, hogy jól védekezz az állított labdás helyzeteknél. Ez nekünk most nem sikerült, de a gól után is megvoltak az esélyeink, hogy pozitív eredményt érjünk el, és nem kaptunk meg egy tiszta büntetőt, úgyhogy nem kritizálom a játékosaim. Nem fogok ujjal mutogatni rájuk, de két hibán elúszott a meccs. A csapat jól játszott egy kemény ellenféllel szemben, de a BL-nek teljesen más az atmoszférája, mint a bajnokságnak" - mondta Mourinho, aki azt mondta, azért hagyta otthon Loic Remyt és Radamel Falcaót, mert a csapat rapszodikus teljesítménye egyelőre keresi a legjobb felállást.

"Boldogság, jó érzések, önbizalom, ezekre mind szüksége van egy focistának, hogy játsszon. De amikor minden ellened dolgozik, akkor pont ezek az érzések hiányoznak. De azt mondom, próbáljuk meg, szombaton jön az újabb lehetőség" - utalt a Chelsea edzője a Southampton elleni bajnokira.

A Porto edzője szerint megérdemelt a győzelem

A győztes csapat részéről Julen Lopetegui érthetően jó hangulatban értékelt, és játékosai hozzáállásáról áradozott. "Ez volt a legjobb produkciónk a szezonban, gratulálnom kell a csapatnak. A három pont teljesen megérdemelt. Rossz érzés volt a félidőben döntetlennel bevonulni az öltözőbe, de a második félidőben jól reagáltunk" - mondta a csoportban eddig 4 pontot szerző portugálok mestere.