Társoldalunk:

Ami Kovács Kálmánnak Svájc, az Beckhamnek a Milan

2015.10.01. 17:03

Még a legnagyobb szakértőkkel is előfordul, hogy csúnyán benéznek valamit, és komplett idiótát csinálnak magukból egy-egy nyilatkozatukkal. A legutolsó jelentkező David Beckham, aki egy sablonválaszból jött ki elég rosszul. Nem ő volt az egyetlen. 

„Szerintem a ManUnited, a PSG vagy a Milan nyeri a Bajnokok Ligáját” – adott roppant előzékeny választ Beckham a témát feszegető kérdésre, hiszen a Real Madrid kivételével felsorolta európai csapatait, ahol korábban játszott.

Kaka és David Beckham a MilannálForrás: AFP/Giuseppe Cacae

Apró gond, hogy a legutóbbi szezon 10. helyén végzett AC Milannak már csak azért sincs esélye megnyerni a sorozatot, mert nemhogy a BL-ben, de az EL-ben sem szerzett indulási jogot. Nem véletlen, ha olvasóinknak egyből egy hasonló, magyar eset ugrik be.

Svájc a favorit

2012-ben egy Eb előtti felkészülési meccsen Svájc 5-3-ra legyőzte Németországot. A hazaiak meggyőző játéka olyan magabiztossá tette Kovács Kálmánt, aki karrierje vége felé játszott Svájcban (az SR Delémontban), hogy közvetlenül az Eb előtt egy televíziós interjúban közölte, nála Svájc az Európa-bajnokság titkos favoritja. Svájc végül nem nyerte meg az Eb-t, ami keveseket lepett meg, hiszen Anglia és Montenegró mögött csak a 3. helyen végzett a selejtezőjében, és nem jutott ki a tornára.

Diego Benaglio a 2014-es vébére már kijutott a svájci válogatottalForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Ronald Martinez

Kovács a 2006-os világbajnokságon szakkommentátorként is húzott egy meglepőt, akkor azt mondta, „A kilencvennyolcas döntő után Mitterrand elnök csókolta meg Barthez fejét a francia öltözőben, és most, a döntő után is lehet, hogy ő csókolja meg.” Francois Mitterrand nemcsak 2006-ban, de már 98-ban sem csókolgatott fejen senkit, mert az egykori francia elnök 1996-ban elhunyt.

Adriano a Barcelonában

2010-ben a Zuhanyhíradó című műsor vendégeinek nagy meglepetésére a Barcelona leigazolta Adrianót. A szakértők jelezték, jó játékost vett a Barca, bár most újra fel kell pörögnie, mert egy ideje már nem úgy játszik, mint annak idején az Interben.

Soha nem játszott a BarcelonábanForrás: AFP/Damien Meyer

Ez a bizonyos Adriano azonban soha nem játszott az Interben (és bár ez a műsorvezetőnek sem esik le, a feliratban azért szerepel, hogy a Sevillától vette a Barca), így minden elemzés okafogyottá vált volna normál esetben. Az urak viszont elbeszélgettek a témáról még pár percig. Adriano egyébként a mai napig a Barca játékosa, míg az egykori Inter-csatár néhány sikertelen visszatérési kísérlet után tavaly visszavonult. 

Baradlay Eugén

Pintér Attila kapitánykodása alatt sok mókás dolog történt, de talán az viszi a prímet, amikor rossz játékosnak ment el a válogatott meghívó. A PMFC-ben játszó Pölöskey Péter csak rövid ideig örülhetett a válogatott behívónak, mert aztán kiderült, hogy véletlenül Pölöskei Zsolt (MTK) helyett hívta be a kapitány a pécsi játékost.

Feltűnő lehet, hogy bár testvérekről van szó, máshogy írják a nevüket. Erre az a magyarázat, hogy Péter egy nagyapjának tett ígéret miatt változtatta meg neve utolsó betűjét, míg az egykori kiváló játékos, Pölöskei Gábor másik fia meghagyta apja nevét.

A legfrissebb

Az idei BL első fordulója előtt az M4 stúdiójában Szabics Imre nagy lendülettel elemezte a Juventus játékát, és külön várta, hogy szerepel majd Pideon a nyáron távozott Andrea Pirlo posztján. Nos, a Pideonnak keresztelt Simone Padoin, bár az első két bajnoki fordulóban valóban bekerült Pirlo posztjára, nem okozott csalódást registaként, mert a Juventus nem nevezte a BL-keretébe, így értelemszerűen nem is léphetett pályára.

Mianmar-Liechtenstein (3-1)Forrás: AFP/Lluis Gene

A Juve azért – talán a Liechtensteinnek keresztelt Lichtsteiner, valamint a Stuaninak nevezett Sturaro remek játékának köszönhetően – legyőzte a ManCityt.