Dárdai úgy hat a játékosokra, mint egy varázsital

Hertha BSC vs Hamburg SV SQUARE FORMAT
Hertha's head coach Pal Dardai cheers for his team during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC and Hamburg SV at Olympiastadion in Berlin, Germany, 03 October 2015. Hertha wins 3-0. Photo: THOMAS EISENHUTH/dpa (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.)
Vágólapra másolva!
Dárdai Pálról ódákat zengenek Németországban, miután a Hertha 3-0-ra legyőzte a nagy rivális Hamburgot, és feljött a negyedik helyre a tabellán.

A bz-berlin.de szerint évek óta nem történt meg az, ami vasárnap: Dárdai Pál vasárnap reggel kifutott a berlini edzőpálya gyepére, mire gyerekek egy csoportja hangos tapsolásba kezdett.

A weboldal egyszerűen mágusnak nevezi Dárdait, akivel újra a legjobbak közé került a Hertha. Szerintük az edző érdemei közé tartozik, hogy

Vedad Ibisevicnek szárnyakat adott.

Így ünnepeltek a játékosok Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

A Stuttgarttól megszerzett bosnyák csatár tavaly 14 meccsen mindössze egy gólt szerzett, most viszont már öt találkozó után négynél jár. Ibisevic a meccs után ki is emelte, hogy szüksége volt arra a bizalomra, amit Dárdai Páltól kap.

Szintén Dárdai találmánya a 30 éves Salomon Kalou, aki nem gyors, viszont tökéletes párost alkot a 31 éves Ibiseviccsel, miközben a Herthánál már az európai kupaindulásról álmodnak a szurkolók.

A meccs után hatvanezren ünnepelték Dárdaiékat:

A magyar edző szerint a sikerek kulcsa, hogy igyekszik nem túlterhelni a csapattagokat. A hangsúly a védekezésen van, de ha hátul nincs semmi gond, akkor jöhetnek a gyors támadások.

A Berliner Kurier szerint a mindig kegyetlenül őszinte

Dárdai Pál úgy hat a játékosokra, mint egy varázsital.

Mágikus edzőnek tartják Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

Berlinben már alig várják a következő bajnokit, ám a válogatott meccsek miatt erre csak október 17-én kerül majd sor Gelsenkirchenben a Schalke ellen. Dárdait nem zavarja, hogy 12 napig csak a keret felével gyakorolhat, ám a csapat tagjai megegyeztek, hogy aki sérülten érkezik vissza a válogatottól, annak valamilyen ajándékkal kell kedveskednie az otthon maradottaknak.

A portál felidézi Dárdai néhány korábbi aranyköpését. A szakember például azt mondta a játékosainak, hogy azt csinálnak az öltözőben, amit csak akarnak, akár tortát ehetnek, vagy tortát dobálhatnak a falhoz – de csak addig, amíg a teljesítményükkel nincsen gond. "Senkinek nem fogom megmondani, hogy nem ehet rántottát vagy magyar szalámit.

– mondta Dárdai.

Darida lövése a Dárdai-csapatban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Thomas Eisenhuth

A mostani sikertől persze nem bízta el magát Dárdai, sőt azt mondja, hogy az elégedettségnek nincs helye a sportban. "Sok olyan csapatot láttunk már, amelyik karácsony környékén a topon van, aztán az év végére kifullad." Hozzátette, hogy ő csakis a kemény munkában hisz, és ha nem jön be egy húzása, azért vállalja a felelősséget, ám ha nyer a csapat, azt közös sikernek tekinti.