Lemondott, hosszabbítana, golfozik

Chris Coleman, foci
BOSNIA AND HERCEGOVINA, Zenica : Wales' head-coach Chris Coleman celebrates with his team after the Euro 2016 qualifying football match between Bosnia and Herzegovina and Wales, in Zenica, on October 10, 2015. The Bosnian national football team won 2-0 but Israel had suffered a shock home defeat against Cyprus that guaranteed Wales will play at an elite event for the first time since the 1958 World Cup. AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Vágólapra másolva!
Amíg a sikeretlen Európa-bajnoki szereplés miatt litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány, Igoris Pankratjevas lemondott posztjáról, addig a walesi sikeredző Chris Coleman szívesen maradna hosszabb távon is. Jan Kozák, a szlovákok kapitánya csak egy jó golfpartira vágyik.

Lemondott posztjáról Igoris Pankratjevas, a litván labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember hétfő este, az Európa-bajnoki selejtezősorozat angolok elleni zárómérkőzését követően - amelyet csapata hazai pályán 3-0-ra elveszített - jelentette be, hogy nem folytatja tovább a munkát.

"Egyszer mindennek eljön a vége, véget ért a kvalifikáció, véget ért a munkám is. Lemondtam, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott engem és a csapatot" - mondta a sajtótájékoztatón, majd köszönt és elviharzott.

Igoris Pankratjevas lemondott Forrás: AFP/Jure Makovec

A litván válogatott három győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel az E csoport utolsó előtti helyén zárt.

Coleman maradna

Szívesen maradna hosszabb távon is a walesi válogatott élén Chris Coleman szövetségi kapitány, ugyanakkor több változtatást is végrehajtana együttesénél. A walesi csapat - amely szombaton kikapott Bosznia-Hercegovinában, de kijutott a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra - a selejtezősorozatot este hazai környezetben Andorra ellen zárja.

A 45 éves szakembernek a kontinenstorna után jár le a szerződése, de jó eséllyel maradhat a posztján azután is, mivel munkájának eredményeként Wales az 1958-as világbajnokság óta először vehet részt nagy nemzetközi viadalon.

Chris Coleman kivetette az Eb-re a walesieket Forrás: AFP/Elvis Barukcic

"Remélem, meg tudunk egyezni. Aztán az előrelépéshez bizonyos szerkezeti változtatásokra lesz majd szükség" - mondta Coleman.

A tréner hozzátette, a legfontosabb, hogy a franciaországi Eb-szereplés ne a csúcspont, hanem csak egy állomás legyen a walesi válogatott történetében, amelyet majd az oroszországi világbajnokság követhet.

Golffal lazít a szlovákok edzője

Golffal piheni ki a fáradalmakat az Eb-résztvevő szlovák válogatott szövetségi kapitánya.

"Most hazamegyek, és lejátszom egy nyugodt golfpartit" - jelentette be Jan Kozák, akinek együttese 4-2-re győzött Luxemburgban, így a nemzeti csapat fennállása során először vehet részt kontinenstornán. "A válogatottnak volt tartása, egy percig sem kételkedtem abban, hogy ott leszünk az Eb-n."

Jan Kozák golfozni akar Forrás: AFP

A szlovákok a címvédő spanyolok mögött a második helyen végeztek a C csoportban.