Vágólapra másolva!
A magyar bundabotrány két fővádlottja, Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás elindított egy weboldalt, amelyen ezer forintért árulnak egy-egy tutinak mondott tippet.

A viptipp.hu elindulásáról a vs.hu számolt be.

"Valószínűleg többeknek bemutatkozunk sem kell, a médiából, pletykák alapján sokan próbálnak ítékezni rólunk. (...) A sportfogadás mint hobbi, több mint 10 éve kezdődött. A hobbiból pedig rájöttünk, hogy tökéletesen meg lehet élni, ha az ember elegendő időbefektetéssel, alapos odafigyeléssel és szakmai tudással rendelkezik" - olvasható a weboldal bemutatkozó szövegében.

A három szakértő

A tipp osztogatói azonban előre felhívják a figyelmet, hogy

előre ők sem tudnak egyetlen eredményről sem,

és a weboldal nem vállal felelősséget azért, ha végül nem jön be a megjátszott fogadás.

A vs.hu már kért is egy tippet az oldaltól, e szerint a Frankfurt hazai pályán legyőzi a Standard Liége-t a női Bajnokok Ligájában, amire valóban jó esély van, hiszen a német csapat a címvédő. Ennek megfelelően nem sokat:

100 forintra csak 103 forintot lehet ezzel a tippel nyerni.

Kenesei Zoltánt és Lázár Mátyást 2011-ben vették őrizetbe, később 22 hónapot voltak előzetesben. Ők ketten több csapatban is együtt fociztak, ám a vád szerint jóval komolyabb szinten űzték a fogadási csalásokat, az ázsiai bundamaffia megbízásából irányították a magyarországi hálózatot - emlékeztet a vs.hu. A bűnszervezet szingapúri vezetője megmondta nekik, hogy mely mérkőzéseket „szervezzék le", a feladatuk pedig az volt, hogy megvesztegessék a játékosokat és a bírókat, majd fogadtak is a meccsekre a nyomozók szerint. Az oldal Tippmix-szakértői között ugyancsak fellelhető Szendrei György, aki szintén a bundaügy egyik gyanúsítottja. Kenesei és Lázár tavaly augusztustól házi őrizetben volt, amelyet idén júliusban feloldottak.