Vágólapra másolva!
Bár kihagyott egy tizenegyest, így is győzött a Dortmund a Mainz otthonában a Bundesliga 9. fordulójának első mérkőzésén.

Érzelmes pillanatokat élhetett át a meccs előtt Thomas Tuchel, aki a nyáron ült le a Dortmund kispadjára, de edzői pályafutását a mostani ellenfélnél, a Mainznál kezdte. Tuchel a 6. percben azt láthatta, hogy nagyot véd kapusa, a svájci Bürki, aki Muto közeli kísérletét hárította, igaz, a Mainz csatára szinte belebotlott a labdába, úgyhogy inkább méltatást érdemel, hogy még így is veszélyes tudott lenni.

A 18. percben egy nagy védelmi hibát kihasználva vezetést szerzett a Dortmund, Bungert adta el a labdát, Mhitarjan, Aubameyang és Reus pedig végigvitte az akciót, amit a német támadó fejezett be egy balos lövéssel. Reusnak a Mainznak a kedvenc ellenfele, ez volt a 12. meccse a piros-fehérek ellen, és a 9. gólja.

Az első félidő hátralévő részében a Mainz próbálkozott becsülettel, de Bürki állta a sarat, a legnagyobbat Jairo szabadrúgásánál védte, amikor a kapufa is segített neki.

A második felvonás egyből egy tizenegyessel indult, bár Stieler bíró a Kicker tudósítása szerint és a felvétel alapján is hibázott, amikor Bungert becsúszását szabálytalannak ítélte meg. Mindenesetre Reus odaállt a büntetőhöz, de Karius kitolta a jobb sarokra tartó labdát. A Mainz kapusa igazi büntetőspecialista, a csapata ellen megítélt nyolc tizenegyesből mindössze kétszer született gól.

A kihagyott tizenegyes sem törte meg a Dortmundot, amely egymás után dolgozta, majd hagyta ki a helyzeteket, Kagava mellett Aubameyang lőhetett volna gólt, utóbbi akár hármat is. A gaboni csatárnak ezzel megszakadt az előző idény végé kezdődő nagy sorozata, egymás után tizenegy bajnokin lőtt gólt, most viszont nem tudott, igaz, kiosztott két gólpasszt, a másodiknál Mhitarjan kapta a labdát, és a kapust kicselezve gurította be.

A Dortmund így három nyeretlenül megvívott találkozó után győzött újra.

Bundesliga, 9. forduló:
FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0-2 (0-1)
gól: Reus (18.), Mhitarjan (82.)

Szombaton játsszák:
FC Schalke 04 - Hertha BSC 15.30
VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim 15.30
Hamburger SV - Bayer Leverkusen 15.30
FC Augsburg - Darmstadt 98 15.30
Werder Bremen - Bayern München 15.30
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 18.30

Vasárnap játsszák:
1. FC Köln - Hannover 96 15.30
VfB Stuttgart - FC Ingolstadt 04 17.30