Storck irányítja a csapatot a pótselejtezőn

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Görögország elleni Eb-selejtező labdarúgó-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az athéni Karaiszkákisz Stadionban 2015. október 10-én.
Athén, 2015. október 10. Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Görögország elleni Eb-selejtező labdarúgó-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az athéni Karaiszkákisz Stadionban 2015. október 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az MLSZ szerencsétlenül megfogalmazott közleménye miatt nem volt biztos, de csütörtökön kiderült, hogy biztosan Bernd Storck irányítja majd a magyar futballválogatottat az Európa-bajnoki pótselejtezőn. 

„Az MLSZ elnöksége ebben a helyzetben úgy határozott, hogy a hátralevő négy selejtező mérkőzésen Bernd Storck irányítja a magyar válogatottat” – írta a Magyar Labdarúgó Szövetség közleményében, miután a Hertha visszarendelte Dárdait. Akkor senki nem figyelt fel rá, hogy a német kapitány szerződése a közlemény szerint nem feltétlenül vonatkozik a pótselejtezőkre.

A Nemzeti Sport kérdésére az MLSZ megerősítette, Storck szerződése november végéig szól, azaz a szövetség számolt a lehetőséggel, hogy a magyar csapatnak pótselejtezőt kell játszania, és számítanak a német szakemberre a novemberi playoffban is.

A német vihet ki minket az Eb-re Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott ellenfelét vasárnap délelőtt sorsolják, Írország, Dánia, Szlovénia és Norvégia közül kapunk pótselejtezős ellenfelet. Az Eb-re jutásról döntő párharcokat november végén rendezik.