Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelona nem fogadja el az Európai Labdarúgó Szövetség által kiszabott 40 ezer eurós bírságot, és ha kell, ez Európai Emberi Jogok Bíróságához fordul igazáért.

Az UEFA fegyelmi bizottsága a spanyol élvonalban is aranyérmes klubot szurkolói miatt büntette meg, mivel

a drukkerek katalán zászlókat lobogtattak a Bayer Leverkusen elleni, szeptemberi BL-mérkőzésen.

A kontinentális szövetség a Barcelonát az UEFA-szabályzat 16-os pontjának megsértésében találta vétkesnek, amely tiltja a stadionokban a sporteseményekhez nem tartozó gesztusokat és megnyilvánulásokat, az oda nem való tárgyak bevitelét, különösen, ha azok politikai, ideológiai vagy vallási értelemben sértőek vagy provokatívak.

Ezt nem lenne szabad az UEFA szerint Forrás: AFP

"Fellebbezünk az UEFA-nál, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, és ha kell, akkor ez emberi jogok strasbourgi bíróságánál" - jelentette ki határozottan Jordi Mestre, a Barcelona alelnöke. "Mindenben követjük az UEFA eljárási rendjét, nem fogunk háborút kezdeni a szövetséggel, de megvédjük a klub érdekeit.


Az FC Barcelonát másodjára büntették meg hasonló okokból, ugyanis a júniusi BL-döntő után 30 ezer eurót kellett fizetnie, miután szurkolói katalán zászlókat lobogtattak és függetlenségi rigmusokat kiabáltak a berlini mérkőzés alatt.