Alsó, felső, király, ász, hülye bíró, mit csinálsz?

Italy Soccer Serie A XSERIEAX salah
Roma's Mohamed Salah celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Fiorentina and Roma at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy Sunday , Oct 25. 2015. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
Vágólapra másolva!
Az AS Roma átvette a vezetést az olasz bajnoki tabellán, miután idegenben 2-1-re verte a Fiorentinát. A meccs legemlékezetesebb alakítását Mohamed Salah, a Roma támadója, és Daniele Orsato játékvezető nyújtotta, akitől már a 20. század elején is megkérdezték volna a szurkolók: alsó, felső, király, ász, hülye bíró, mit csinálsz?

A Fiorentinában is megfordult, villámgyors egyiptomi támadó, Salah szerzett vezetést a Romának volt csapata ellen - nem is ünnepelte meg a találatot.


A mérkőzés végén aztán megint ő került a középpontba: egy átlagos belépőt követően már azon is meglepődött, hogy Orsato játékvezető sárga lappal bünteti, ezért egy jelentéktelen mozdulattal rálegyintett a bíróra, aki saját fontosságának teljes tudatában, röhejes módon azonnal felmutatta a csatárnak a második lapot is.


Így aztán Salah öt másodpercen belül két sárgát is kapott, és el kellett hagynia a játékteret.

Ha a nap legröhejesebb kiállítását a Serie A-ban láttuk, a legdurvábbat a Bundesligában: a Schalke játékosa, Johannes Geis vesztette el a fejét, és kíméletlenül taposta meg André Hahn térdét/sípcsontját - a Gladbach játékosát természetesen le is kellett cserélni.

Worst tackle so far this season from Johannes Geis...

Szerző: Squawka, 2015. október 25.


A hétvégén egyébként elképesztő dömping volt piros lapok tekintetében: az NB I-ben és a topligákban összesen 20 kiállítást láthattunk.