Négy szurkolója volt az MTK-nak a meccsen

Nem sokan voltak kíváncsiak az MTK viharsarki szereplésére
Vágólapra másolva!
Csupán négy MTK szurkoló kísérte el kedvenc csapatát a keddi Békéscsaba elleni kupamérkőzésre. A csapatnál egyébként most épül új stadion. A tervek szerint négy-ötszörsére növelnék a nézőszámot. 

Az évad egyik (ha nem a) legrosszabb meccse. A tévéközvetítés miatt délután negyed négykor kezdődő Békéscsaba-MTK kupamérkőzésen a munkanélküli éjjeliőrön kívül csak szünidős diákok és ötven helybeli nyugdíjas, valamint négy, Gyulán nyaraló MTK-drukker volt kint a meccsen – derült ki egyik olvasónk leveléből. A mérkőzés egyébként 0-0-ás döntetlent hozott.

Nem sokan voltak kíváncsiak az MTK viharsarki szereplésére, az urak a bírók kedvéért jöttek Fotó: Kövesdi Péter


Mint arról az Origo is beszámolt, a kormánynál is jól fekvő cég építheti fel Deutsch Tamás álmát, az új Hidegkuti Nándor Stadiont: a Z-W MTK Konzorcium 330 nap alatt 6,31 milliárd forintot kap a munkáért.

– mondta Deutsch Tamás klubelnök hétfőn, amikor aláírták az új stadion kivitelezői szerződését.

Deutsch szerint

akkor van értelme a stadionépítésnek, ha utána sokkal több néző jár ki a meccsekre.

Az önmagában ugyanis kevés, hogy az itt játszó csapatok örülnek az új létesítménynek.

Az MTK új Hidegkuti Nándor Stadionjának látványterve Forrás: MTK


A teljes sikerhez szerinte a négyszeresére-ötszörösére kell nőnie a nézőszámnak. Ha ez összejönne, akkor 80-90 százalékos lehetne az új aréna kihasználtsága. A
6,31 milliárd forintból épülő stadion kapacitása körülbelül 5300 fős lesz, ezzel szemben az MTK hazai meccseit az elmúlt években átlagosan csupán néhány százan, maximum ezren látogatták.