Vágólapra másolva!
A Los Angeles Galaxyvel sem lesz bajnok Steven Gerrard.

Steven Gerrard még a Liverpool gyerekcsapatában játszott, amikor szeretett klubja 1990-ben az utolsó bajnoki címet nyerte. Gerrard 18 éves volt, amikor bemutatkozott a Liverpool első csapatában, és bár nyert Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, két FA- és három Ligakupát, a bajnoki cím nagyon hiányzott a karrierjéből.

Az a fránya elcsúszás

A legközelebb a 2013-2014-es szezonban volt ahhoz, hogy megtörjön a rossz sorozat, de akkor végül a Chelsea lett a befutó, Gerrard pedig a mai napig rossz emlékként gondolhat a londoniak elleni hazai meccsre, amikor egy hátrapasszolt labdánál elcsúszott, Demba Ba pedig meg sem állt vele a kapuig, és a Chelsea a 2-0-s győzelemmel kikaparta a gesztyenyét az addig a Vörösök mögött álló Manchester Citynek.

Pedig abban az idényben Gerrard 13 gólig jutott, és 13 gólpasszánál senki nem adott többet a PL-ben.

Márkás nevekkel játszhatott együtt Los Angelesben is

Idén januárban a Liverpool-drukkerek kedvence a Los Angeles Galaxyhez igazolt, amely az amerikai bajnokság, az MLS egyik nagykutyája, hiszen hatszor lett aranyérmes. Gerrardnak olyan társai voltak a Galaxyben, mint Robbie Keane vagy Giovani dos Santos, a csapat pedig a Nyugati főcsoport ötödik helyén végzett, így a rájátszás első körében a Seattle Sounders vendége volt.

Gerrardnak nem akar összejönni a bajnoki cím Forrás: AFP

A Seattle is tele van ismert nevekkel, mint az amerikai válogatott Clint Dempsey, a nigériai Obafemi Martins vagy a paraguayi Nelson Valdez, Gerrard éppen utóbbit hagyta üresen a második hazai gólnál, amikor nem értették meg egymást Ricketts kapussal. Az LA kétszer is egyenlített az első félidőben, de a 72. percben esett Friberg-bombagólra már nem volt válasz, így Gerrardék számára véget ér az idény.

A gól, amivel kiesett a Galaxy:

A rájátszás első körének másik két meccsét magyar idő szerint péntek éjjel rendezik, a későn fekvők (vagy a korán kelők) megnézhetik, mire megy Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas a Portland otthonában.