Vágólapra másolva!
Különös jelenetek zajlottak a Getafe-Barcelona spanyol bajnoki összecsapást követő sajtótájékoztatón, és fele annyira sem voltak viccesek, mint ahogy arra a merénylet kitervelői számítottak. Sergio Busquets mentőakciójának indult a dolog, de végül a megmentőket kellett megmenteni - Neymar és Suárez poénja olyan rosszul sült el, hogy a biztonságiaknak kellett közbelépni.

A spanyol bajnokság 10. fordulójában a Barcelona annak rendje s módja szerint Suárez és Neymar góljával 2-0-ra verte a Getafét.

Frankeinstein, King Kong, Shrek

A meccset követő sajtótájékoztató eleinte a megszokott rendben zajlott: először a vendégek mestere, Luis Enrique állt a sajtó rendelkezésére, őt Fran Escribá, Megyeri Balázs edzője követte, miközben a két részre osztott sajtóterem hátsó felében Sergio Busquets nyilatkozott a különböző rádiócsatornáknak.

A program a hazaiak középpályásával, Víctor Rodríguezzel folytatódott, vagyis csak folytatódott volna, mert néhány perc beszélgetést követően furcsa zajok: kaparászás, morgás, és végül üvöltözés hallatszott az öltözők irányából, majd berontott a terembe néhány szörnyeteg.

Frankeinstein, King Kong és Shrek egészen biztosan a támadók között volt Forrás: Origo / Hegedűs Henrik


Hogy nem egy előre megtervezett akcióról volt szó, az rögtön érződött a teremben, ahol azonnal nagy lett a kapkodás, miközben szerencsétlen Rodrígueznek fogalma sem volt, mi történik körülötte.

A kövé dermedt Víctor Rodrígueznek felszaladt egy kicsit a szemöldöke a szörnyek láttán Forrás: Origo / Hegedűs Henrik


Másnak sem nagyon, mindenesetre a sajtótájékoztatót annak ellenére sem állították meg, hogy senki sem figyelt Rodríguezre. Ekkor a szörnyek rávetették magukat Sergio Busquetsre, és megpróbálták elrabolni a sajtóterem civil (tehát nem az öltözőkhöz vezető) kijáratán keresztül.

Busquets itt még semmit sem sejtett Forrás: Origo / Hegedűs Henrik


A spanyol középpályás azonban ura maradt a helyzetnek, egy testcsellel lerázta a támadó gorillát, és saját lábán tűnt el a színről.

A szörnyek nem jártak szerencsével Forrás: Origo / Hegedűs Henrik


A szörnyek - természetesen a beöltözött Barcelona-játékosokról van szó - amilyen gyorsan jöttek, úgy távoztak is. Csak éppen rossz irányba, pontosabban nem számoltak azzal, hogy a sajtószobán kívül csak egy pehelykönnyű kordon választja majd el őket a rajongóktól, akik azonnal beözönlöttek az úgynevezett mixed zone területére, ahol pedig csak a média képviselői és a játékosok tartózkodhatnak.

Rosszabbul is elsülhetett volna

Bár számos TV-stáb volt jelen a helyszínen, csak alig néhányan tudták felvenni a gyorsan lezajlódó jeleneteket, de a Marca videója azért jól érzékelteti, hogy akár sokkal melegebbre is fordulhatott volna a helyzetet.

A szörnyek közül Neymar és Suárez könnyebben el tudott jutni a védett övezetbe, de Gerard Piqué fennakadt a rajongókon.


Mint később kiderült, a Barca játékosai - élükön az említett hármassal - egyszerű halloween-tréfának szánták az egészet, illetve valóban Sergio Busquetset akarták megkímélni attól, hogy még hosszú perceken keresztül faggassa a spanyol média.

Jó ötletnek tűnt, hülye vicc lett belőle Forrás: Twitter, Sergio Roberto


Büntetés is lehet a dologból

Miután a biztonsági őrök minden játékost behúztak a védett területre, a hangulat változatlanul feszült maradt, olyannyira, hogy a mixed zone-ban szabályosan tartózkodó újságírókat (köztük engem) is kiterelték a helyszínről, sőt a stadionból is, a sajtóterembe sem térhettünk vissza - igaz, tulajdonképpen már nem is volt miért.

Mivel a sajtótájékoztató gyakorlatilag félbeszakadt, és Busquets kimenekítésével/eltűnésével a Barcelona egy játékosa sem nyilatkozott a TV-csatornáknak vagy az újságíróknak, így a katalán klub akár pénzbüntetésre is számíthat majd a labdarúgó szövetségtől.