Király 45 évesen sem mondaná le a válogatottságot

Király Gábor, foci
Hungary's national team goalkeeper Gabor Kiraly listens to their nathional anthem prior to the UEFA 2016 European Championship qualifying round Group F football match Hungary vs Faroe Islands at the Groupama Arena in Budapest on October 8, 2015. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Király Gábor nem érez nagyobb nyomást magán, mint más mérkőzések esetében. Juhász Roland szerint fontos az idegenbeli gól, de nem szabad feladni a biztos védekezést.

"Minden meccs fontos, ez sem más" - mondta a Haladás 39 éves kapusa a norvégok elleni párharcról. Király Gábor hozzátette, nem érzi, hogy ez lenne az utolsó lehetősége kijutni nagy nemzetközi tornára, mert mint megjegyezte, ha 45 évesen még véd, ő akkor sem fogja lemondani a válogatottságot, mert élvezi a futballt.

Király a riválissal nem kívánt foglalkozni, mindössze annyit mondott, az oslói hideg nem jelenthet gondot, mivel késő ősszel már mindenhol hűvös van.

Király Gábor Forrás: AFP/Isza Ferenc

"Hétfőig a regenerálódásé volt a főszerep, mától viszont intenzívebb munka zajlik. Fizikálisan mindenki rendben van, de ez így normális a szezon jelenlegi szakaszában. Szerencsés, hogy a hétvégi bajnoki forduló elhalasztásával több idő van felkészülni" - mondta a sárga lapjai miatt egy találkozóra eltiltott Juhász Roland, aki megjegyezte, szörnyű lesz kívülről nézni az első, oslói meccset.

Az északi együttesről úgy vélekedett, hogy csapatként egységes, de egyénileg nem kiemelkedő játékosok alkotják, akik viszont fizikálisan rendkívül erősek.

"Mindig fontos az idegenbeli gól,

de nem szabad feladnunk a biztos védekezést ennek érdekében" - jelentette ki a Videoton védője.

Az Eb-pótselejtező első felvonására jövő csütörtökön Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45 órakor kezdődik.