Wenger a BL-pofon után is optimista maradt

Bayern München, foci
Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben (C) celebrates scoring with his team-mates during the UEFA Champions League Group F second-leg football match between FC Bayern Munich and Arsenal FC in Munich, southern Germany, on November 4, 2015. AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
Vágólapra másolva!
A Bayern München otthonában szerdán elszenvedett négygólos vereséget követően is hisz a Bajnokok Ligája-továbbjutásban Arséne Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az angol bajnokságban kimondottan jól szereplő együttes nagy meglepetésre két vereséggel kezdte a BL F csoportját, de miután a Dinamo Zagrebtől és az Olimpiakosztól is kikapott, 2-0-ra legyőzte a Bayern Münchent.

A német bajnokcsapat szerdán este alaposan visszavágott a londoni kudarcért,

hiszen 5-1-re nyert, ezzel komoly lépést tett a továbbjutás felé.

"Ez kulcsfontosságú meccs volt a számunkra, amelyet szerettünk volna megnyerni. Nagyon komoly találkozó volt, a második félidőben némileg megtorpantunk, és védekezésben elkövettünk néhány hibát, de az Arsenal nem igazán tudta kihasználni ezeket" - vélekedett a németek két gólt szerző világbajnoka, Thomas Müller.

Volt minek örülni Forrás: AFP/Günter Schiffmann

Josep Guardiola vezetőedző is együttese első félidei teljesítményét dicsérte, és a szünet utáni hullámvölgy miatt sem kritizálta játékosait, hiszen magabiztosan nyertek.

A sérülések miatt meggyengült Arsenal vezetőedzője, Arséne Wenger csalódottan nyilatkozott.
"Először is gratulálok a Bayern remek teljesítményéhez, de úgy érzem, a hiányosságaink miatt meglehetősen könnyű dolguk volt a hazaiaknak.

Az a vicces, hogy szinte minden támadásunk során látszott, hogy képesek lennénk gólhelyzetet teremteni, de ilyen védőmunkával semmire nem megyünk" - magyarázta.

Két fordulóval a csoportkör vége előtt az angol csapat rendkívül nehéz helyzetbe került, hiszen a Bayern München mellett a görög Olimpiakosznak is kilenc pontja van, az Arsenalnak és a Dinamo Zagrebnek pedig csak három.

"Az Olimpiakosznak ki kellene kapnia itt, Münchenben, nekünk győznünk kell a Zágráb ellen, aztán Görögországban is. Ezzel együtt kevés, de reális esélyünk van a továbbjutásra" - vélekedett Wenger.

A játéknapról történéseiről itt olvashat.