A norvég kapitány is látja, miben jó a magyar foci

magyar fociválogatott szurkolók

A magyar játékosok ünnepelnek Böde Dániel második gólja után a Magyarország - Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2015. október 8-án. Magyarország - Feröer-szigetek 2-1.
Budapest, 2015. október 8. A magyar játékosok ünnepelnek Böde Dániel második gólja után a Magyarország - Feröer-szigetek labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2015. október 8-án. Magyarország - Feröer-szigetek 2-1. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A norvégok szövetségi kapitánya, Per-Mathias Högmo a segítővel megnézte a magyarok összes Eb-selejtezős meccsét, és ezek alapján azt mondja, mindent tudnak a csütörtöki ellenfélről.

A norvégok napi egy edzéssel készülnek az Eb-pótselejtező oslói első mérkőzésére, ráadásul a gyakorlatokat a szurkolók és a média is meglesheti, legalábbis az első 15 percét. A tréningekre kedden és szerdán már a meccs helyszínén, az Ullevaal Stadionban kerül sor, ahol nem éppen meleg időjárás vár majd a felekre.

Az Accuweather.com szerint a héten

pont a csütörtöki lesz a hét leghidegebb napja Oslóban,

nap közben hat és kilenc fok körül alakul a hőmérséklet, de a nagy szél miatt ennél jóval hűvösebbnek lehet majd érezni a levegőt, főleg este.

Persze a végeredmény szempontjából fontosabb lehet, hogy mennyit tud egymásról a két csapat. "Amit lehetett, azt mindent kielemeztünk az ellenfél játékáról. De egyébként úgy gondolom, jobb, ha saját magunkra koncentrálunk. Úgy érzem, felkészültünk a párharcra, amelyből győztesen jöhetünk ki. Fontosnak tartom, hogy ha az ellenfél a várthoz képest más taktikával rukkol elő, akkor legyenek új terveink, de ne csak B, hanem C, D és E tervek is. A keretünkben ehhez meg is vannak a megfelelő játékosok, akik képesek lehetnek váratlant húzni, és megváltoztatni a játék képét" - nyilatkozta az 56 éves szakember a norvég Aftenpostennek.

Forrás: AFP/Grott, Vegard Wivestad

Högmo elismerte, hogy Magyarország lenne számukra az álomellenfél, de ezt már elmondta a sorsolás után, így ezzel már nem foglalkozik.

A magyaroké egy nagyon jól összerakott csapat, erős, robusztus játékosokból áll, jók a pontrúgásaik, és roppant tapasztalt futballistái vannak"

- folytatta a szakember.

Tény, a magyar csapat három év alatt alig változott. 2012 novemberében 2-0-ra kikaptunk a budapesti barátságos meccsen, amelyen a mostani keretből pályára lépett Király Gábor, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Kádár Tamás, Pintér Ádám, Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám, valamint csereként Guzmics Richárd, Elek Ákos és Németh Krisztián is.

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A norvégok 2006 óta három meccsen tíz gólt szereztek a magyarok ellen, a norvég kapitány mégsem gondolja, hogy csak a támadásra fognak koncentrálni. "Aki azt gondolja, hogy minden emberünkkel megyünk majd előre, hogy nyerjünk, az téved. Nem így szeretnénk elérni a megfelelő eredményt, ennél jóval óvatosabbnak kell lennünk. Fontos, hogy kiegyensúlyozottak legyünk. Az Ullevaal Stadionban a saját játékunkat szeretnénk játszani.

Jó lenne elkerülni, hogy a magyarok idegenben gólt szerezzenek"

- fogalmazott a tréner, hozzátéve, egyáltalán nem bánja, hogy hazai pályán kezdenek, de nekik kell majd dominálni a meccsen.

Telt ház lesz Forrás: Wikimedia Commons

A meccsre már nem lehet jegyet kapni, ami azt jelenti, hogy 27 ezren lesznek az oslói találkozón. A visszavágóra vasárnap kerül sor a Fradi stadionjában.