Vágólapra másolva!
Bár Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa szívesen megszabadulna a fékevesztett José Mourinhótól, ebben az helyzetben még neki is meg van kötve a keze. Két jó oka is volt, hogy ne rúgja ki a vergődő portugált.

A Chelsea nyomokban sem emlékeztet a tavaszi önmagára, José Mourinho is csak a konfliktuskeresésben meg az önimádatban a régi. A világ egyik legjobb edzője a jelek szerint tanácstalan, hogyan rázza fel a csapnivalóan játszó angol bajnoki címvédőt, amely csak a Premier League 16. helyén áll.

A klub egy hónappal ezelőtt egyhangú támogatásáról biztosította Mourinhót, ám a menedzser azóta további három vereséget szenvedett a csapattal a bajnokságban. Emiatt nagy kérdés volt, hogy Abramovics kirúgja-e José Mourinhót.

Kirúgni könnyű, pótolni nehéz

A kérdésre viszonylag hamar megkaptuk a választ: egyelőre nem.

A döntésnek két oka van.

Az egyik az, hogy még Roman Abramovics sem szívesen hajít ki az ablakon 30 millió fontot, márpedig ennyi lelépési díjat kellene fizetnie Mourinhónak és a stábjának, ha kirúgná őket.

A másik - és valószínűleg fajsúlyosabb - ok az, hogy a Chelsea nem tudna megfelelő helyettest ültetni a portugál helyére, különösen nem Abramovics valamely kedvencét.

Van, aki nem tud, és van, aki nem akar a Chelsea edzője lenni Forrás: Origo


Pep Guardiola egyelőre nem hosszabbította meg a Bayernnél lejáró szerződését,

és a klub tájékoztatása szerint ebben az évben legkorábban decemberben ülnek újra tárgyalóasztalhoz a felek. Ami azt jelenti, hogy a Chelsea számára él a remény, hogy jövő nyáron lecsaphatnak az orosz milliárdos első számú kedvencére.

Senkinek sem kell a darázsfészek

Ha ez mégsem jönne össze, akkor még mindig ott van Diego Simeone, aki a spanyol lapok által is megerősített hírek szerint a szakmai stábjával együtt angolul tanul. Nem biztos, hogy pusztán a Chelsea kedvéért, hiszen azt tudni lehet, hogy

Simeone szeretné magát kipróbálni a Premier League-ben,

de az angol lapok arról is többször írtak, hogy a londoniak szívesen látnák Mourinho utódjaként.

Csakhogy a téli szünetben egy menedzser sem szívesen vált klubot, ráadásul a kiszemelteket köti a szerződésük is, aki pedig esetleg bevethető lett volna - mint például a klubnál korábban már megfordult Carlo Ancelotti vagy Guus Hiddink - az nem vállalta volna az alig egy évre szóló tűzoltást, csak hogy melegen tartsa a padot Abramovics valamely kedvencének.