Vágólapra másolva!
A Real Madridban szereplő norvég csodatini, Martin Ödegaard sok izmot szedett magára az elmúlt időszakban, pedig nemet mondott a súlyemelésre. A csapattársai szerint még nem csúszott le semmiről, Cristiano Ronaldo a legnagyobb ígéretnek nevezte. Az Origónak nyilatkozó Mini Jakobsen azonban állítja, egyelőre nem elég jó ahhoz, hogy bekerüljön a norvég válogatott kezdőjébe.

2014 januárja óta sok minden történt Martin Ödegaarddal, aki Kovács Péter korábbi csapatától, a norvég Strömsgodsettől a Real Madridhoz igazolt. Az egy hónap múlva 17 éves futballista bemutatkozott a spanyol kirakatcsapatban, és igencsak megerősödött fizikálisan.

"Valóban erősebb lettem, pedig nem emeltem súlyt.

– mondta a norvég TV2-nek Ödegaard.

A 176 centis és 68 kilós középpályás tudatosan kerüli a súlyzózást, mint mondja, egy növésben lévő sportolónak óvatosan kell bánnia a kilókkal. "Egyelőre nem volt szükségem súlyemelésre. Meg egyébként is, elégedett vagyok azzal a testtel, amilyen most van" – mosolygott a fiatal futballista.

Óriási tehetség, de még növésben van Forrás: AFP/Terje Pdersen


A hatszoros válogatott játékos a testfelépítése alapján valóban idősebbnek tűnik a koránál, de koránt sem számít kiforrott labdarúgónak. A norvég válogatott kezdő tizenegyébe sem fér be egyelőre.

Van még ideje

"Tizenhat évesen nem voltam éppen egy nagy ember. Éppen ezért azt gondolom, Ödegaard is sokat fog még nőni és izmosodni" – mondta erről a Rosenborg 28 éves, 90 kilós csatára, Alexander Söderlund. "A csapatunk valóban a fizikai erejére épít, de vannak olyan, Martinhoz hasonló, jó játékosaink is, akik képesek váratlan dolgokra a labdával. Ez is fontos a válogatottnak."

Arra kevés esély van, hogy Ödegaard a csütörtöki, magyarok elleni pótselejtezőn a kezdőbe kerüljön, ám

csereként ő lehet a titkos fegyver.

"Reménykedem, hogy annyit játszhatok, amennyit csak lehet" – mondta erről a tinisztár.

Eddigi egyetlen Real-meccsén épp Ronaldót váltotta Forrás: EPA/Ballesteros


"Ödegaard egyelőre nem olyan jó, hogy a kezdőbe kerüljön. Egyszer a világ legjobb játékosai közé kerülhet, de ma még nem az, és még holnap sem lesz az" – nyilatkozta az Origónak a korábbi 68-szoros válogatott Mini Jakobsen Ödegaardról.

A Realnál nem fog ellustulni

A Real Madridnál jó helyen van Ödegaard, a spanyol klubnál ugyanis az erőnlétre nagy súlyt fektetnek. Emlékezetes, hogy Gareth Bale milyen gyors átalakuláson ment keresztül, miután a Tottenhamből a Realhoz igazolt, és Cristiano Ronaldo tökéletes edzettségi állapota is magáért beszél.

Ödegaard idén májusban mutatkozott be a Real nagycsapatában,

épp példaképe, Ronaldo helyére állt be, és 30 percet kapott a Getafe elleni, 7-3-ra megnyert meccsen.

Ronaldót a közelmúltban arról kérdezték, hogy kikben látja a jövő Aranycipőseit, és a portugál épp a norvég játékost említette. "Nagyon sok tehetséges játékost láthatunk, de én Ödegaardot emelném ki, mint lehetséges nagy futballistát.

– mondta a háromszoros aranylabdás.

Nem valószínű, hogy kezdő lesz a magyarok ellen Forrás: AFP/Cornelius Poppe


"Óriási megtiszteltetés, nem gondoltam volna, hogy Ronaldo így vélekedik rólam!" – mondta a TV2-nek Ödegaard.

A madridi edzéseket igencsak élvezi a fiatal norvég. "Egészen más az itteni sebességi fokozat a megszokotthoz képest. Ha csak részt veszek egy edzésen, máris jobb játékos lesz belőlem."