Vágólapra másolva!
Nyolcvannégy éves korában csütörtökön elhunyt Várhidi Pál, az Újpest legendás futballistája, az Aranycsapat keretének tagja. Az egykori védő halálhíréről a család tájékoztatta az MTI-t.

"Ifistaként kerültem még Újpestre, ebben nagy szerepe volt Dicker Mihálynak, aki akkoriban a klub mindenese volt és elintézte az átigazolásomat. Olyan óriási játékosokkal futballozhattam együtt, mint Nagymarosi, Szűcs és Szusza Feri. Akkoriban előszeretettel keresték meg, akár külföldről is a fiatal játékosokat, de én itt találtam meg a számításomat és szerencsémre sokáig is játszhattam, később pedig edzőként is visszatérhettem Újpestre" – nyilatkozta néhány éve.

Az egykori kiváló védő pályafutása során kizárólag az Újpestben játszott.

Várhidi Pál Forrás: Ujpestvaros.hu

Játékosként élete legnagyobb pillanata a londoni 6-3 volt, amelyen csak a cserepadon ült, azt mondta, számára az is óriási megtiszteltetés volt, hogy az Aranycsapat tagjaként ott lehetett azon a mérkőzésen. Várhidi nem sokkal később a svájci világbajnokságon is részt vett a nemzeti csapattal, de pályára nem lépett. Az 1960-as római olimpián pedig bronzérmet szerzett a nemzeti együttessel.

Aktív pályafutását követően edzőként is nagy sikereket ért el, hét évig volt Újpesten az első csapat edzője (1973-1980), irányításával négy bajnoki címet nyert a klub.

A szakember augusztus elején időskori megbetegedés miatt került kórházba.

Várhidi Pál

Születési idő, hely: 1931. november 6., Budapest
Posztja: hátvéd
válogatottság: 10/0
Klubja játékosként: Újpesti Dózsa (1949-1965), 285 bajnokin szerepelt
Legjobb eredményei játékosként: világbajnoki ezüstérmes (1954), magyar bajnok (1960), olimpiai bronzérmes (1960)
Legjobb eredményei edzőként: 4-szeres magyar bajnok (1974, 1975, 1978, 1979), BEK-elődöntős (1974)