Vágólapra másolva!
Norvégia után Bosznia-Hercegovina sem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét, és nem nyerte meg otthoni mérkőzését Írország ellen az Európa-bajnoki pótselejtezőn. Az 1-1-es zenicai összecsapást a köd is nehezítette. A visszavágót hétfőn játsszák.

Eredmény, Eb-pótselejtező, 1. mérkőzés:
Bosznia-Hercegovina - Írország 1-1 (0-0)
gól: Dzeko (85.), illetve Brady (82.)

A két ország válogatottja eddig egyszer mérkőzött meg egymással: 2012 májusában, Dublinban az írek Shane Long góljával 1-0-ra győztek. A bosnyákoknak most amiatt nem kellett izgulniuk, hogy Southampton csatára problémát okoz, az október 8-i, Németország elleni meccsen győztes gólt szerző támadó ugyanis lábsérülés miatt kimaradt a keretből is.

Edin Dzeko megmentette a vereségtől a bosnyákokat Forrás: AFP

Az első félidőben egy Ibisevic-lövésen (amely elkerülte a kapu bal oldalát), illetve egy Zukanovic-fejesen kívül nem történt érdemleges esemény.

Közben észrevétlenül köd ereszkedett a zenicai pályára, a második játékrészben már nehezített látási viszonyok közepette kellett küzdenie a feleknek. Talán ez zavarta meg az 51. percben a vendégek védőjét, Clarkot, aki majdnem saját kapuját vette be, de Randolph védett.

A hazai mezőnyfölény csak nem akart góllá érni, sőt, egy kósza ellentámadás végén Brady lövése a lábak között besurrant a bal alsó sarokba (0-1).

A bosnyákok azonban nem jártak úgy, mint a norvégok a magyarok ellen, három perc múlva Vranjes bal oldali beadását Dzeko vágta a kapuba (1-1).

Az 1-1-es döntetlennek az írek jobban örülhettek az idegenben szerzett gól miatt, a visszavágóra hétfőn kerül sor a dublini Aviva-stadionban.