Vágólapra másolva!
Az ukrán válogatott 2-0-ra győzött Szlovénia ellen, és ezzel hatalmas lépést tett, hogy ott legyen a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon.

Az ukrán válogatott úgy ment neki a szlovénok elleni meccsnek, hogy korábban négyszer játszott a mostani ellenféllel, és egyszer sem sikerült legyőznie. A két csapat egyszer már találkozott egy pótselejtezőn, a 2000-es Eb-re a szlovénok az ukránok elleni, összesítésben 3-2-es sikerrel jutottak ki. Az ukránok el vannak átkozva a pótselejtezőkön, nemcsak a 2000-es Eb-ről maradtak le ilyen módon, hanem az 1998-as, a 2002-es, a 2010-es és a 2014-es vébéről is.

Most az ukránok úgy kezdtek, hogy látszott rajtuk, nem akarnak megint pórul járni, és az elszántság a 23. percben gólt eredményezett: Konopljanka beadását Handanovic még kiütötte, de a labda Jarmolenko elé került, aki egy csellel két védőt is átvert, majd a jobb alsóba lőtt.

A hazaiak támadásban maradtak, de a vendégeknek is volt két lehetőségük a gólszerzésre, előbb Ilicic lőtt 17 méterről fölé, majd Novakovic nem tudott átvenni egy labdát ziccerben.

A második félidő elején növelte előnyét az ukrán csapat, Fedeckij beadását a lesgyanús helyzetben érkező Szelezsnyov becsúszva küldte a kapuba. Aztán majdnem jött a harmadik gól is, Garmas fejesét azonban Handanovic kiütötte.

Nagy az öröm, mert közel az Eb Forrás: AFP

A végén maradt a 2-0, az ukránok pedig reménykednek, hogy nem járnak úgy, mint a 2014-es vébét megelőző pótselejtezőn, amikor szintén kettővel nyertek otthon, de a visszavágón 3-0-ra kikaptak a franciáktól. A visszavágót kedden rendezik.

Eb-pótselejtező, 1. mérkőzés:
Ukrajna - Szlovénia 2-0 (1-0)
gól: Jarmolenko (23.), Szelezsnyov (54.)