Vágólapra másolva!
Massimiliano Nataluccit nyolcéves korában homlokon csókolta II. János Pál pápa, a testvére szerint ennek köszönheti, hogy a 39 halálos áldozatot követelő Heysel-stadionkatasztrófa után a párizsi mészárlást is testközelből élte meg, és egy karcolás nélkül úszta meg mindkettőt.

Az olasz Juve-szurkoló 1985-ben édesapjával volt ott Brüsszelben, ahol a BEK-döntőben a Juventus és a Liverpool találkozott. Az angol szurkolók rátámadtak az oldalszektorban ülő olaszokra, akik menekülni kezdtek, és leomlott a rossz állapotban levő stadion oldalfala. 39-en, többségükben olaszok haltak meg a tragédiában (a témáról bővebben a szörnyű események évfordulóján írt cikkünkben olvashat).

Nataluccira ezúttal Párizsban figyelt nagyon az őrangyala, a Gazzetta dello Sport cikke szerint a 45 éves férfi a Bataclan klubban nézte az Eagles of Death Metal koncertjét, amikor rájuk törtek a fegyveresek. A férfi apja elmondta, Natalucci három méterre volt a merénylőktől, és bár neki nem esett baja, a vele levő barátjának meglőtték a vállát, és meg kellett műteni.

Massimiliano Natalucci Forrás: 101greatgoals.com

Az olasz férfi rutinos túlélő, Federica nevű húga elmondása szerint két súlyos közúti balesetet is megúszott már, holott az egyikben a vele utazó barátja életét vesztette.