90 ezren énekelték a Marseillaise-t

Wembley Stadion, angol-francia, foci
A man holds a French flag outside Wembley Stadium before the start of the friendly football match between England and France at Wembley Stadium in west London on November 17, 2015. AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
Telt ház, 90 ezer ember várta a francia labdarúgó-válogatottat a Wembley Stadionban, ahol az angolok elleni barátságos mérkőzés előtt a nézők együtt énekelték a francia himnuszt, a Marseillaise-t, ezzel is emlékezve a párizsi terrortámadás áldozataira.

A Wembley Stadion bejárata felett piros, fehér és kék színben világító "Liberté, Egalité, Fraternité" (Szabadság, egyenlőség, testvériség) felirat fogadta a francia labdarúgó-válogatottat az Anglia elleni keddi barátságos mérkőzésen.

"Meg akarjuk mutatni, hogy mennyire együtt érzünk a francia néppel, ezért arra biztatjuk a szurkolóinkat, hogy énekeljük együtt a francia himnuszt" - nyilatkozta a mérkőzés előtt Roy Hodgson, az angolok szövetségi kapitánya.

Francia zászló a Wembley előtt Forrás: AFP

A korábbi csapatkapitány, Rio Ferdinand is a szolidaritásra hívta fel a figyelmet, míg Arséne Wenger, az Arsenal francia menedzsere a lelátón énekelt.

A Marseillaise alatt a lelátón élőkép, egy francia zászló bontakozott ki, a kivetítőn pedig a himnusz szövege jelent meg, hogy mindenki énekelhesse.