Megtartják a hétvégi Bundesliga-fordulót

Dárdai Pál, foci, Hertha
GERMANY, Berlin : Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai speaks to his players prior to the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs SV Werder Bremen in Berlin, on August 21, 2015. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Liga tervei szerint minden mérkőzést megrendeznek az élvonal péntektől vasárnapig esedékes fordulójában. Dárdai Pál nem fél, amikor belép a Hertha stadionjába.

A múlt pénteki, párizsi merényletek nyomán kialakult terrorfenyegetettség miatt kedden elmaradt a Németország-Hollandia barátságos válogatott mérkőzés, amelyet Hannoverben játszottak volna. A DFL szerdai közleménye szerint a 13. forduló menetrendje nem változott. A liga hozzátette: minden városban a Bundesliga-klubok biztonsági szolgálatai - az illetékes állami és szövetségi hatóságokkal való egyeztetés után - döntenek az adott meccs megrendezéséről.

Emlékeztetnek: a mérkőzések lehető legbiztonságosabb megrendezése érdekében a házigazda kluboknak máskor is egyeztetniük kell a hatóságokkal. A tabella negyedik helyén álló Hertha BSC vezetőedzője, Dárdai Pál kijelentette, hogy továbbra sem fél, amikor belép a berlini stadionba. Csapata vasárnap délután a magyar válogatott csatár Szalai Ádám együttesét, a kiesőhelyen álló Hoffenheimet látja vendégül.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője Forrás: AFP/John MaCDougall

"Ha félnék, nem mennék a futball közelébe. Keményen edzünk és készülünk a mérkőzésre" - hangsúlyozta Dárdai, aki azt is elmondta, hogy semmiféle különleges intézkedést nem léptettek életbe a klubnál.