Ibrahimovic megbuktatta a dán kapitányt

Age Hareide, foci
Malmo FF's Norwegian coach Age Hareide gestures during the UEFA Champions League football match Shakhtar Donetsk vs Malmo on November 3, 2015 in Kiev. AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Vágólapra másolva!
Távozik a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Morten Olsen, miután csapata kedden 2-2-es döntetlent játszott a svédekkel Koppenhágában, s ezzel elbukta az Európa-bajnoki pótselejtezős párharcot.

"Közöltem a játékosaimmal, a szövetséggel megegyeztem abban, hogy befejezzük a közös munkát" - nyilatkozta a 66 éves szakember, akinek a szerződése eredetileg jövő nyárig szólt, ugyanakkor most azt mondta, nem látja értelmét annak, hogy maradjon a poszton.

"A válogatottnak lesz egy új kapitánya, aki már a következő selejtezősorozatra fókuszálva kezdhet el dolgozni" - tette hozzá Olsen, aki 2000 óta volt kapitánya a dán együttesnek. Irányítása alatt a 2002-es világbajnokságon nyolcaddöntőig, a 2004-es Eb-n pedig a negyeddöntőig jutott a csapat. Olsen 1970 és 1989 között 102 mérkőzésen szerepelt játékosként a válogatottban.

Morten Olsen 15 év után távozott a válogatott éléről Forrás: AFP/Damien Meyer

A dánok múlt szombaton 2-1-re kaptak ki Svédországban, a keddi visszavágón pedig kétgólos hátrányból értek el 2-2-es döntetlent, a pótselejtezős párharcot így 4-3-ra a svédek nyerték, akinél három gólt is Zlatan Ibrahimovic szerzett.

Hareide lehet az új kapitány

Ugyan a lehetséges utódok között emlegették Michael Laudrupot és Kasper Hjulmandot is, a Politiken című napilap értesülése szerint a svéd Age Hareide lesz az új kapitány.

Age Hareide lehet az új kapitány Forrás: AFP

Az FF Malmö edzője a helyszínen tekintette meg a válogatott mérkőzést, és bár korábban felmerült hogy az Eb után a svéd válogatott irányítását veszi át, a Tv2.dk úgy értesült, ezt éppen arra való hivatkozással utasította vissza, hogy már tárgyalásban áll a dán szövetséggel.