Francia himnusszal kezdődnek az angol bajnokik

Angol-francia meccs, foci
Football fans draw English and French flags on their faces before the start of the international friendly match between England and France at Wembley Stadium in west London on November 17, 2015. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának minden mérkőzése előtt elhangzik majd a francia himnusz. A kezdeményezés az elmúlt hétvégén indult, a péntek esti, párizsi merényletekre reagálva.

A keddi Anglia-Franciaország barátságos mérkőzés a szolidaritás és az együttérzés példátlan gesztusaival kezdődött: a Wembley Stadion mozgatható tetőszerkezetét tartó boltívet - amely London területének jelentős részéről jól látható - a francia trikolór színeivel világították ki, és a stadion homlokzatára a "Liberté, Égalité, Fraternité" (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség) francia nemzeti jelmondatot vetítették.

Az angol szurkolók közül több ezren francia zászlókat lengettek, majd ők is elénekelték a francia himnuszt, amelynek szövege megjelent a kivetítőn.

Angol-francia, két jóbarát Forrás: AFP/Adrian Dennis

A Premier League igazgatója, Richard Scudamore csütörtöki bejelentése szerint a Marseillaise-t minden élvonalbeli találkozó előtt együtt éneklik majd a két csapat játékosai, valamint a játékvezetői stáb tagjai a kezdőkör közepén.

A sportvezető hozzátette: az angol szurkolók számára is rendkívül megrázó volt, hogy Párizsban olyan hétköznapi helyszíneket támadtak meg a terroristák, mint egy bár, egy koncertterem és egy stadion.

Az angol élvonalban 72 francia játékos szerepel, ezzel az övék legnagyobb légiós kontingens a ligában.