Vágólapra másolva!
Németh Krisztián, a Sporting Kansas City magyar válogatott csatárjának gólja lett az év találata az MLS 2015-ös szezonjában. Az egyéni szóló után született gól a szurkolók szavazatai alapján lett a legszebb. 

Németh azzal a góllal lett a befutó, amit a Portland ellen szerzett, amikor a félpályától indulva cselezte át magát az ellenfél védelmén, mielőtt a hálóba lőtt.

Németh döntőbeli ellenfele, a korábban a Parmában és a Juventusban is megfordult Sebastian Giovinco is hasonló mutatvánnyal nevezett, ő a Red Bull New York védőit etette meg egymás után cseleivel.


Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság, az MLS hivatalos szavazásán egyenes kieséses rendszerben mérkőztek meg egymással a gólok, mindig a szurkolók döntöttek arról, melyik találat megy tovább. Így jutott el Németh gólja a döntőbe, és ott is a szrukolók szavazatai alapján nyert.

Németh mindenkinek köszöni

"Sikerült megnyernem az év gólja címet! Köszönöm, hogy összefogtatok és szavaztatok rám! Egy igazi megtiszteltetés!" - kommentálta az esemélnyeket Németh angolul és magyarul is.

http://www.sportingkc.com/post/2015/12/03/sporting-kc-forward-krisztian-nemeth-wins-2015-att-goal-year. ...

Szerző: Krisztián Németh official, 2015. december 3.


A Toronto FC támadóját, Sebastian Giovincót az vigasztalhatja, hogy őt választották az észak-amerikai profi labdarúgóliga legértékesebb játékosának. A 28 éves olasz válogatott támadó, aki az MLS aranycipőjét is elhódította, 22 találattal és 16 gólpasszal zárta az idényt, és ő a liga történetének első játékosa, aki egy idényen belül 20 gól és 10 assziszt fölé jutott.

"Nagyon büszke vagyok, nagy megtiszteltetés elnyerni az MVP díjat" - írta közleményében Giovinco.

Németh marad az MLS-ben

Német Krisztián jövőre is a Kansas Citynél folytatja. A csapat honlapjára szerdán került fel a tárgyilagos hír, miszerint a klub több más játékoséval együtt életbe léptette a Németh Krisztián szerződésében szereplő, opciós hosszabbítást, így ha a magyar válogatott csatár máshova igazol, pénzt kap érte a Sporting.

Németh Krisztián élete formáját futja az MLS-ben Forrás: AFP


A Rangadó a Kansas City Starban megjelent interjúra hivatkozva azt írja, Németh évi 250 ezer dolláros fizetésének megemelését kérte, amit a klub teljesített is, hiszen a magyar játékos összesen 16 góllal zárta a tavalyi szezont, és kupagyőzelemhez segítette csapatát.